Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Dersim’de ABD’li bir iş insanına verilen “dağ keçisi avlanma” izninin iptal edilmediğini, kafa karışıklığı yaratıldığını söyledi. Maçoğlu, “Bu özel izin iptal edilsin. Biz o tarihlerde burada olacağız. Biz günah keçisi aramıyoruz. Keçi burada günahkarların kim olduğunu da biliyoruz” dedi.
ABD'li iş insanı Bradley Garrett Van Hoose’ye, 713 Aralık tarihleri arasında 50 mermi ile Dersim 'de yaban keçisi avlanma izni verilmesi tepki yaratmış bunun üzerine CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, ABD’li bir 'iş insanının' Tunceli’de dağ keçisi avlama izin belgesinin iptal edildiğini açıklamıştı.
Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, avlanma izminin verildiği Salördek köyünde yaptığı açıklamada, kafa karışıklığı yaratıldığını, ABD’li avcının izninin iptal edilmediğini belirtti. Maçoğlu, şunları söyledi:
DERSİM’İN KUTSADIĞI: “2 Aralık’tan beri özel izinle Amerika’da bir vatandaşın başvurusu özelinde Antalya’dan bir acente şirketi aracılığıyla Pülümür Salördek köyünde yaban yaşamını sonlandırmak adına çıkarılan özel bir izne karşı dünden beri tüm kamuoyu bunu takip etmekte. Yaban yaşamı bizlerin kutsadığı bir alandır. Dersim halkı da böyle bir halk. Dersim halkının ‘Hızırın Davarı’ ya da Yaban Keçisi dediği bu şeyi sahiplenen onu kutsayan bir halk. Biz 3 gündür bunu takip ediyorduk. Elimize somut bilgiler gelince harekete geçtik.
BİR YABAN HAYVANINI ÖLDÜRME KARARI VAR: Ama şöyle bir kafa karışıklığına gidiliyor. Dün Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü’nün açıklamasında, Salördek bölgesinde bir avlanma ihalesi yoktur diyor. Doğru yoktur. Ama özel çıkarılmış bir izin var. Buradan bir tane hayvanı 50 tane mermi kullanılarak öldürme kararı var. 50 mermiyle buradaki yaşamı yok ederek bunun üzerinden keyif alan Amerikalı paralı bir insana ihale çıkarılıyor.”
BİZ BURADA OLACAĞIZ: Özellikle çengel boynuzlu keçilerin korunmasını istiyoruz. Burada çıkarılan özel izin sonrasında 713 Aralık tarihinde burada olacağız. Bu özel izin iptal edilsin. İptal edildikten sonra kamuoyuna duyurulsun. Kafa karıştırıcı açıklamalarla bu olmaz. Biz günah keçisi aramıyoruz. Keçi burada günahkarların kim olduğunu da biliyoruz.”
https://www.birgun.net/haber/baskanmacogludagkecisiavlanmaizniiptaledilmedi325765
İktidar, İstanbul Beykoz 'da kaçak villa yapanlara göz yumdu: Torpilli villalar için ormana kıydılar22 izlenme
5 aylık enflasyon farkı belli oldu: Emeklinin kesinleşen zam oranı değişti15 izlenme
Alamos tazminatını alıp gitti! Saha Cengiz Holding'e mi kaldı?51 izlenme
IŞİD'e katılmak için Suriye'ye giden Şamima Begüm, İngiliz vatandaşlığını geri almak için açtığı davayı kaybetti26 izlenme
İsmail Küçükkaya'dan 'Atatürk' tepkisi! 'İnsan bunları duyunca üzülüyor'164 izlenme
TUSİAD Başekonomisti: "Türkiye enflasyonda kontrolü kaybetti"35 izlenme
Astım hastası kadın aracının içerisinde darbedilmişti: Saldırganlara değil mağdura hapis cezası!14 izlenme
Venezuela'nın Geçici Başkanı Rodriguez geri adım attı: "İşbirliğine hazırız"13 izlenme
Doğalgaza dev zam!
Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri, Atatürk posterine saldırıya tepki gösterip hep bir ağızdan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudular!
AKP milletvekili adayının asgari ücretle ekmek hesabı yok artık dedirtti! 'Asgari ücretle 10 bin ekmek alınabiliyor'
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen Piyade Komando Binbaşı Murat Kemal Yetişen’in zeybek oynadığı son görüntüler yürekleri dağladı