Sol'da yer alan habere göre TKP müşahitlerinin verdiği bilgiye göre, sandık başkanının belgesi olmayan polis ve bekçi için oy kullanabilir demesine karşılık, olay, itiraz sonucunda YSK'ye iletildi. YSK'den karar çıkmadan oy kullandırılmayacağı bilgisi iletildi.
İstanbul Sarıyer Reşitpaşa'daki Karacapaşa İlkokulu'nda da belgesi olmayıp oy kullanmak isteyen polislerin müşahitler tarafından engellendiği aktarıldı.
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, seçimin ilk turunda bazı polislerin görev kağıtlarını fotokopi ile çoğaltarak birden fazla kez oy kullandıklarını vurgulamıştı.
Okuyan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu konuyu sürekli gündeme getirdik. YSK’da temsilcisi bulunan partiler dinlemediler bile. Görev kağıdı ile defalarca oy kullanan polislerin seçimlere etkisi seçmen yazılan yabancılardan daha fazla. Görev kağıdını fotokopi ile çoğaltıp istedikleri kadar oy veriyorlar" demişti.
Ankara Altındağ'da Aydınlıkevler İnönü Lisesi'nde üç polis başka bölgelerde görevli olduklarını söyleyip oylarını kullandı ancak sandık görevlilerine 142 belgelerini de göstermedi. Polisler hakkında tutanak tutulup TC kimlik numaraları alındı.

Kaynak: İHA
Gerçek Gündem
AKP'li Şamil Tayyar'dan Erdoğan'ı kızdıracak çıkış: "Vatandaşın derdi anayasa değil geçim derdi"12 izlenme
Hakem Meler'i döven eski Ankaragücü başkanı, ilk kez hakim karşısına çıktı ve tehdit suçlamasını reddetti.35 izlenme
'Camilerde yardım adı altında toplanan paralara ne oluyor?' demişti! O imam açığa alındı!358 izlenme
Şeyhlerin milyonluk lüks araçları34 izlenme
2019'da AKP’nin kazandığı Çekmeköy’de İmamoğlu’na coşkulu karşılama! Yurttaşlar sokağa sığmadı, binalar doldu taştı27 izlenme
İkinci el pazarı tıklım tıklım: "Erdoğan’a gönderin, bakın burası Kayseri, vatandaş bu hallere düştü"32 izlenme
Son ankette vatandaş Erdoğan'ın yeniden adaylığına yeşil ışık yakmadı! AKP ve MHP ayrıntısı12 izlenme
Asgari ücretle inşaatta çalıştığını söyleyen vatandaş: "Şükret, nereye kadar şükür? Valla ben şükretmiyorum arkadaş bu sisteme"36 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘çöp dağları’ yanıtı!
Sağlık Bakanı açıkladı: 9.107 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.655.633'e, can kaybı da 28.213’e yükseldi!
Devrik lider Ömer El-Beşir'den 4 milyar dolar çıktı!
Tuvalete de büyük zam geldi! Vatandaşlar sosyal medyadan isyan etti