Komisyon toplantısına AKP, CHP ve HDP’den milletvekillerinin yanı sıra Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Prof. Dr. Şevkat Bahar Özvarış, Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu Şişman ve Prof. Dr. Gülriz Uygur da katılarak kadın erkek eşitliğine ilişkin atılması gereken hukuki adımları anlattı, milletvekillerine çeşitli öneriler sundu.
Kız çocuklarına yönelen şiddet olaylarını anlatan Prof. Dr. Özvarış, ev içi şiddetin dışında cinsel taciz, cinsel saldırı, zorla evlendirme, sözde namus adına işlenen suçlar ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin sıklıkla görüldüğünü ifade etti.
Bilimsel ve hukuki değerlendirmelerin ardından AKP Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “Hukukçuyum ama bunun ötesinde bu ülkenin bir vatandaşıyım” şeklinde başladığı değerlendirmesinde tepki çeken ifadeler kullandı. Aydın, “Eyvallah, hukuken yönetmelik, tüzük, Anayasa, uluslararası sözleşmeler, bunların biçimsel olarak elbette bir hukukçu olarak farkındayız ama hiçbir uluslararası sözleşme ya da hiçbir kanun toplumsal değerlerin üzerine geçmez. Bir topluluğu millet yapan üzerindeki kıyafetlerdir, geleneğidir, göreneğidir, örfü, adetidir” dedi.
Aydın’ın bu ifadelerinin ardından milletvekilleri ve akademisyenler söz alarak eleştirilerini dile getirdi. Prof. Dr. Özvarış, “Değer yargılarında ‘Kadın okumasa da olur’ var. Bunu kabul edebilir miyiz” diye sordu.
CHP’li Gamze Taşcıer de AKP’li Aydın’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Taşcıer, “Kadına yönelik şiddet fiillerinde kültür, töre, din, gelenek veya sözde ‘namus’ gibi gerekçelerin, şiddeti haklı kılan gerekçeler olarak kullanılması asla kabul edilemez. Maalesef toplumsal cinsiyet eşitsizliğini körükleyen bu bakış açısı kadına yönelik şiddet ile mücadelenin önündeki en büyük engellerdendir” dedi.
https://www.birgun.net/haberdetay/akpninhukukanlayisikanunlarorfveadetlerinuzerindeolamaz.html
Sürmene'deki yangın yerinden çok çok ilginç görüntüler ! Ortaya çıkanlar gerçekten çok ilginç !2539 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 63.967 yeni vaka tespit edildi, 52.016 kişi sağlığına kavuşurken, 177 kişi hayatını kaybetti!43 izlenme
Kayyum Gürsel Tekin'e kötü bir haber daha geldi! Talebi reddedildi10 izlenme
Erdoğan'ın teklifini reddeden Hikmet Çetin: Fark atarak kazanacağız!327 izlenme
Şişli Belediyesi'ne kayyum atandı24 izlenme
CHP'li başkanlardan yurttaş için örnek dayanışma28 izlenme
Konca Kuriş'in Hizbullah tarafından baskı altında alınan sorgu görüntüleri ortaya çıktı31 izlenme
Seçim rüşveti sezonu başladı: İşte ilk adımlar861 izlenme
Söyleyin paralar nerede? 22 yıldır toplanan deprem paraları nerede? Merkez Bankası'nın deprem ve afet için biriktirdiği yedek bütçe, ihtiyat akçesi nerede?
“Korku Var Ama Umut Daha Büyük”
Sağlık Bakanı Koca güncel tabloyu paylaştı: 26.161 yeni vaka tespit edildi, 24.023 kişi sağlığına kavuşurken, 221 kişi hayatını kaybetti!
Milli eğemenliğe adım atışımızın yıl dönümü: Nice 100 yıllara