Sosyalist Enternasyonal, Türkiye'deki üye partisi CHP'de yaşanan gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Uluslararası sosyalist kuruluş, "mutlak butlan" kararı sonrası partideki yönetim krizine dair tutumunu netleştirdi.
Sosyalist Enternasyonal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’deki üye partimiz CHP ile uzun yıllara dayanan verimli bir ilişkimiz bulunmaktadır. Yıllar boyunca Kemal Kılıçdaroğlu dahil birçok CHP lideriyle iş birliği yaptık.
Sosyalist Enternasyonal, Özgür Özel’in genel başkan seçildiği son CHP kurultaylarına aktif şekilde katılmış ve süreçleri yakından izlemiştir. Kurultay süreçlerinin demokratik ve kapsayıcı şekilde yürütüldüğüne tanıklık edilmiştir.”
Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sürece ilişkin sorumluluğuna da dikkat çekilerek şu değerlendirme yapıldı:
“Son kurultaylarda Özgür Özel’e karşı aday olmamayı tercih eden Kemal Kılıçdaroğlu, önceki kurultayları ve partinin seçilmiş yönetimini geçersiz sayan ‘butlan’ kararının ortaya çıkardığı sürecin yönetilmesi konusunda önemli bir tarihsel sorumluluğa sahiptir.”
Sosyalist Enternasyonal'in açıklamasının devamında, partinin mevcut yönetimine yönelik tanıma kararı şöyle duyuruldu:
“Üye partilerimizden birini etkileyen bu kritik süreçteki tüm
gelişmeler ve örgütümüz içindeki benzer örnekler dikkate alınarak,
Sosyalist Enternasyonal; dava kabul edilebilir ve uzlaşı temelinde
çözüme kavuşana kadar Özgür Özel’i ve CHP’nin demokratik yollarla
seçilmiş mevcut yönetimini tanımayı sürdürecektir.”
Kuruluş, mahkeme tarafından getirilen Kılıçdaroğlu'na da bir çağrıda bulundu:
“Sosyalist Enternasyonal, Kemal Kılıçdaroğlu’na; şeffaf, demokratik, kapsayıcı ve hizipçi bir yaklaşım izlenimi yaratabilecek disiplin süreçlerinden uzak bir şekilde derhal olağanüstü kurultay toplaması çağrısında bulunmaktadır.”
Sosyalist Enternasyonal, “temelsiz ‘butlan’ kararıyla ilgili gelişmeleri takip etmeyi sürdüreceğini” belirterek, “bu zorlu süreçte Özgür Özel ile tam dayanışma içinde olduğunu” ifade etti.
Dilan Polat'ın tahliye talebinin neden reddedildiği ortaya çıktı41 izlenme
KKM'den 6 ayda yüzde 32.5 kazandılar: Halkın parasıyla şirketleri zengin ettiler!50 izlenme
Atatürk'ten sonra şimdi de Türklük aşkı !431 izlenme
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı savcıyı hedef aldı: "Kumpasın en büyük destekçisi"46 izlenme
Her 4 kişiden 1’i icralık oldu!49 izlenme
Milyonluk yolsuzluk soruşturması önce Soylu’ya sonra Ali Yerlikaya’ya takıldı35 izlenme
Skandal iddia: Din öğretmeni lise öğrencisine cinsel sarkıntılık etti!54 izlenme
Avrasya Araştırma Başkanı Özkiraz, 7 anketin ortalamasını açıkladı, AKP ve MHP'de büyük düşüş!80 izlenme
Antalya’da kirli propaganda! CHP'den açıklama: Partimizin uzaktan yakından ilgisi yoktur
AKP'den İlker Başbuğ’a savunma gibi suç duyurusu
"Almanya bizi kıskanıyor mu?" sorusuna gurbetçiden kahkahalı yanıt! "100 yıl ileride sanıyordum, gidince gördüm ki aramızda 300 yıl var!"
Kirazlıyayla’da yaşam alanlarını savunan kadınlar gözaltına alındı!