BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Turaş Turizm ve Ticaret A.Ş.’de genel müdürlük yapan Tayhan Şimşek hakkında, görevdeyken hazırladığı yolsuzluk raporunun ardından dava açıldı. Şimşek’in, bazı personelden mal beyanı talep etmesi nedeniyle “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve kaydetmek” suçlamasıyla yargılanacağı bildirildi.
2022 yılının Ağustos ayında Turaş A.Ş.'ye genel müdür olarak atanan Tayhan Şimşek, kısa süre içinde şirketin işlettiği plajlar ve arıtma tesislerindeki yolsuzlukları tespit ederek kapsamlı bir rapor hazırladı. Devletin parasının nasıl usulsüz şekilde harcandığını ve bazı yöneticilerin ani servet artışını belgeleyen Şimşek, hazırladığı raporu bakanlığa sundu.

Ancak bu raporun ardından baskı gördüğünü belirten Şimşek, yalnızca beş ay görevde kalabildi ve 24 Aralık 2022'de istifa etti. Raporunda dikkat çeken bulgulardan biri de Antalya Serik’teki Boğazkent Arıtma Tesisi Müdürü’nün dört ay içinde yaklaşık 2,7 milyon TL değerinde üç arsa satın almasıydı. Şimşek, bu durumu mal beyanı talep ederek incelemek istediğini ifade etti.
Buna karşın, Kültür ve Turizm Bakanlığı yolsuzluk iddialarına dair herhangi bir işlem yapmak yerine, Şimşek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bakanlık, mal beyanı talebini suç unsuru olarak gösterdi.
23 Haziran 2025 tarihinde düzenlenen iddianamede, Tayhan Şimşek’in şirket personeli ve yöneticilerinden mal beyanı talep ederek kişisel verileri hukuka aykırı şekilde topladığı ileri sürüldü. İddianamede 12 Turaş çalışanı mağdur, 3 kişi ise müşteki olarak yer aldı.
Davanın ilk duruşması 19 Şubat 2026 tarihinde Ankara 84. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
halktv.com.tr
Kaynak:BirGün
İBB Meclisi’nde konuşan Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Seda Türkoğlu Çam’dan seçim gerçekleri: "Seçimi kaybedince kurayı da hazmedemediler, edep ya hu"23 izlenme
Kanal İstanbul projesinin iptalinin ardından Araplar Türkiye'yi dava etmeye başladı28 izlenme
AKP, “PKK’lı” denilen kuruluşu ziyaret etti!373 izlenme
Bakan Koca, güncel corona tablosunu açıkladı: Can kaybı 4.974'e, vaka sayısı da 188.897'ye yükseldi!68 izlenme
İstanbul’da okuldan atılan Iraklı öğrenci tarafından vurulan müdür hayatını kaybetti82 izlenme
Emekliler Bulgaristan’a gidiyor!14 izlenme
Yeni Akit yazarı Boğaziçili öğretim üyelerini FETÖ’nün kumpaslarıyla tehdit etti!51 izlenme
Pes dedirten iddia! Atatürkçü teğmenlerin düğüne girmeleri de yasaklandı17 izlenme
Bilal'in okulundaki konferansta Türkçe yok! 'Meclisi Mebusan' komitesi kuruluyor
Eski milli futbolcu Zafer Biryol, Büyükçekmece'de FETÖ'nün futbol yapılanmasına yönelik operasyonda tutuklandı.
Dolar ve euro kurunda tırmanış durmuyor! 1 Dolar ve 1 Euro kaç TL?
Ali Koç ve Dursun Özbek'ten tokat gibi sözler! 'Atatürk yoksa Türkiye yok! Biz de yokuz...'