Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Teftiş Kurulu’ndaki bakanlık başmüfettişinin bir okul müdürünü ‘Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Alevi’ diye görevden almak için sicilini bozduklarını içeren yazışmayı, yanlışlıkla 20 kişilik müfettiş grubuna gönderdiği ortaya çıkmıştı.
HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu konuya ilişkin bir soru önergesi vermişti, MEB’den önergeye yanıt geldi.
MEB’den gelen yanıtta, "devlet memurlarının ödev ve sorumluluklarının ilgili mevzuat çerçevesinde belirlendiği" belirtilirken, soru önergesine konu olan iddialara ilişkin bakanlık müfettişi hakkında soruşturma açıldığı ifade edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen yanıt şöyle:
“Kamu görevlileri, kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacı ile kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yönetmeliklerle belirlenen esaslar çerçevesinde verilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. Devlet memurlarının mevzuatla belirlenen ödev ve sorumluluklarını ihlal ettiği, kanunla belirlenen yasaklara aykırı hareket ettiği yönündeki ihbar ve şikayetlerle ilgili incelemesoruşturma işlemi başlatılmakta, iddiaların doğrulanması halinde dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin durumun niteliğine ve ağırlık derecesine göre ilgili mevzuat maddelerinde belirlenen yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu bağlamda soru önergesinde adı geçen bakanlık müfettişi hakkında ileri sürülen iddialarla ilgili inceleme soruşturma çalışmaları başlatılmış olup tüm boyutlarıyla hassasiyetle yürütülmektedir.”
Kamu çalışanlarına “mesai arası Kur'an kursu!”143 izlenme
Yerel seçime sayılı günler kala trajikomik olay! CHP'li belediye başkanının evine baskın yapıldı!180 izlenme
Barış Pehlivan, FETÖ elebaşına hakaret ettiği için ceza aldı!95 izlenme
ABD’de ‘Türkiye’den rüşvet’ iddiasında yeni gelişme: FBI’dan eski THY yöneticisinin evine baskın23 izlenme
Emekliye 531 TL’yi bile çok gördüler18 izlenme
AKP'den 'Dünya Çevre Günü' açıklaması Çevre bize emanet!64 izlenme
Milli Eğitim Müdürü'nden Nurettin Yıldız'a plaket! CHP'den Bakan Tekin'e zor soru23 izlenme
Yalova’nın Hamza Yerlikaya’sı Ahmet Sarıduman: 3 koltukta birden oturuyor!88 izlenme
200 milyon dolar tünele sıkıştı! Dağı delemeyince, hazineyi delmişler!
Adnan Oktar suç örgütüne yönelik ekiplerin eş zamanlı baskınında 2 şüpheli kedicik yakalandı!
İktidarın belediyeleri köşe sıkıştıracak yeni hamlesi Meclis'te fark edildi: AKP-MHP el ele verip, maddeyi saklamışlar
Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Tunç'a açık soru: "Sakın tweet atma, buna cevap ver; İstanbul'da sözün geçiyor mu geçmiyor mu?"