Dünyanın en kritik enerji geçiş noktalarından Hürmüz Boğazı resmen kapatıldı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı'nın kapatıldığını duyurarak, geçmeye çalışan her geminin ateş altına alınacağını duyurdu.
Devrim Muhafızları Tuğgeneral İbrahim Cebbari, şu ifadeleri kullandı:
"Bu bölgeye gelmeyin. Petrolün fiyatı 82 dolara ulaştı ve dünya kesinlikle en az 200 dolara ulaşmasını bekliyor.
Petrol boru hatlarına da saldıracağız ve bölgeden tek bir damla petrolün çıkmasına izin vermeyeceğiz."

An itibarıyla tamamen kapalı olan Hürmüz Boğazı'nın yakınlarında 300'den fazla gemi demirlemiş durumda.
Küresel enerji ticaretinin yüzde 20'sinin geçtiği en stratejik deniz geçitlerinden biri olan boğazın kapatılmasının ardından 77 dolar olan Brent petrol fiyatı 80 doları test etti.
Güne 75,63 dolar ile başlayan Brent petrol, saat 23:31 itibarıyla yüzde 8,33 artışla 79,18 dolardan işlem görüyor.

İran, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) kontrolündeki Hürmüz Boğazı, küresel enerji ticaretinin yüzde 20'sinin geçtiği en stratejik deniz geçitlerinden biri olarak biliniyor.
Basra Körfezi’ni Umman Denizi’ne bağlayan 33 kilometre genişliğindeki Hürmüz Boğazı, dünya deniz geçitleri arasında en stratejik su yollarından biri olarak öne çıkıyor.
Küresel petrol ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) akışının önemli bir bölümü bu dar geçitten sağlanıyor.
Deniz yoluyla yapılan petrol ticaretinin yüzde 30'u, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticaretinin ise yüzde 30'si buradan yapılıyor.
Sözcü
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş mesaj attığına pişman oldu! Sosyal medyadan tepkiler ardı ardına geldi30 izlenme
Tepki çeken madeni 5 TL'ler için Darphane'den tuhaf açıklama47 izlenme
Narin Güran cinayeti hâlâ aydınlanamıyor! Narin'in kimliği çuvaldan çıktı27 izlenme
Rusya, Odessa’ya 3 ‘İskender’ füzesi fırlattı!47 izlenme
Tasarruf için, AKP’li başkan AKP’li başkanın lüks cipini satıyor!127 izlenme
Geçim sıkıntısı canımızı alıyor31 izlenme
Abdulhamit'in torununa sahte diploma soruşturması: Atatürk ve Kemalizm karşıtlığıyla gündeme gelmişti14 izlenme
AKP İstanbul İl Başkanı Kabaktepe yalan söylerken yakalandı!40 izlenme