Dünyanın en kritik enerji geçiş noktalarından Hürmüz Boğazı resmen kapatıldı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı'nın kapatıldığını duyurarak, geçmeye çalışan her geminin ateş altına alınacağını duyurdu.
Devrim Muhafızları Tuğgeneral İbrahim Cebbari, şu ifadeleri kullandı:
"Bu bölgeye gelmeyin. Petrolün fiyatı 82 dolara ulaştı ve dünya kesinlikle en az 200 dolara ulaşmasını bekliyor.
Petrol boru hatlarına da saldıracağız ve bölgeden tek bir damla petrolün çıkmasına izin vermeyeceğiz."

An itibarıyla tamamen kapalı olan Hürmüz Boğazı'nın yakınlarında 300'den fazla gemi demirlemiş durumda.
Küresel enerji ticaretinin yüzde 20'sinin geçtiği en stratejik deniz geçitlerinden biri olan boğazın kapatılmasının ardından 77 dolar olan Brent petrol fiyatı 80 doları test etti.
Güne 75,63 dolar ile başlayan Brent petrol, saat 23:31 itibarıyla yüzde 8,33 artışla 79,18 dolardan işlem görüyor.

İran, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) kontrolündeki Hürmüz Boğazı, küresel enerji ticaretinin yüzde 20'sinin geçtiği en stratejik deniz geçitlerinden biri olarak biliniyor.
Basra Körfezi’ni Umman Denizi’ne bağlayan 33 kilometre genişliğindeki Hürmüz Boğazı, dünya deniz geçitleri arasında en stratejik su yollarından biri olarak öne çıkıyor.
Küresel petrol ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) akışının önemli bir bölümü bu dar geçitten sağlanıyor.
Deniz yoluyla yapılan petrol ticaretinin yüzde 30'u, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticaretinin ise yüzde 30'si buradan yapılıyor.
Sözcü
İBB bütçesi cemaatlerin hizmetinde!364 izlenme
Levent Üzümcü bu kez de üç nokta nedeniyle ifade verdi!80 izlenme
Sinan Ateş davasında ‘Pankart’ savunması boşa düştü: İşte iddiaları çürüten 'Adres' detayı39 izlenme
Bir Kızılay skandalı daha! Başkent Gaz Kızılay üzerinden vergiden kaçınmış42 izlenme
Corona Virüs korkusuyla vatandaş marketlere hücum etti, rafları tek tek boşalttı !135 izlenme
Milli Piyango'da yeni skandal! CHP'li Deniz Yavuzyılmaz yılbaşı bileti alanların başına ne geleceğini açıkladı80 izlenme
İşte Bekir Coşkun'un Sözcü'de yayınlanan son yazısı: Asıl 'telef' olan insanın vicdanıdır119 izlenme
Ali Türkşen "AKP'nin yarısı rakı içer"320 izlenme
Merkez Bankası'nın 'faiz' kararı doları uçurdu!
ABD Savunma Bakanı’ndan şaşkına çeviren ifadeler
Çiftçi kuruluşunun paraları gübreye değil faize yatırdığı ortaya çıktı!
Vatandaştan ülke yorumu: “Her dönemi yaşadım ama ben böylesini görmedim. Ülkenin durumu felaket. Tam bir felaket, bunu da dalga geçer gibi anlatıyorlar”