imaş Yayın Grubu, 2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptığı konuşmayla gündeme gelen İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis’in kitabının baskısını durdurdu.
Hamza Andreas Tzortzis’in, Boğaziçi Üniversitesi'nde, Boğaziçi İslam Topluluğu ve İslam Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen, Atatürk'ten “şeytan” olarak bahsettiği anlar tepki toplamıştı.
Andreas Tzortzis, konuşmasında isim vermeden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını hedef almış ve Atatürk için “şeytanın dostu” ifadelerinde bulunmuştu. Tzortzis’in, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptığı bu konuşma ve Atatürk’e yönelik ifadeleri birçok yerde haber olmuş, çok tepki toplamıştı.
TEPKİLERDEN SONRA DURDURMA KARARI
Timaş Yayın Grubu Tzortzis’in “Hakikatin İzinde: Din, Bilim ve Ateizm” adıyla çevrilen kitabının yazara yönelik tepkilerden dolayı yayımlanacağını duyurdu. Timaş Yayın Grubu, Tzortzis’in Türkçeye çevrilen kitabının yayımlanacağını duyurduktan sonra, Yunan asıllı İngiliz yazarın konuşmasının sosyal medyaya sürüldüğünü iddia etti.
.png)
Timaş’ın bu kararına, sosyal medyadan tepki gelirken Haksöz Haber, Timaş’ın bu kararını “Timaş Yayınlarından Büyük Ayıp” başlığıyla duyurdu.

Timaş’a bu kararından sonra, “insan haklarına ve evrensel hukuka inanıyorsan kitabın baskısını neden durduruyorsun” diye de tepkiler gösterildi.

Atatürk’e hakaret eden Hamza Tzortzis’in, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜGVA’nın 2017 yılında düzenlediği “Birlik” konulu konferansa katıldığı da ortaya çıkmıştı.

Osman Paşa için gözyaşları sel oldu: Ülke için büyük bir kayıp76 izlenme
Emekli olduktan 3 gün sonra çalışırken öldü14 izlenme
"Mehdi gelecek" diyen Saray Danışmanı Adnan Tanrıverdi istifa etti412 izlenme
Erdoğan’ın cemevi adımının ardından Alevi derneklerinden açıklama: "Susmayacağız"41 izlenme
Mansur Yavaş açıkladı: En düşük maaş 44 bin 199 TL oldu28 izlenme
Uyuşturucu operasyonunda tutuklanmıştı: Ela Rümeysa Cebeci ek ifade verdi19 izlenme
CHP'li belediye sınava girecek öğrencilere kalem ve maske dağıttı, polis tutanak tuttu!64 izlenme
İstanbul'un göbeğini Suudilere peşkeş çektiler39 izlenme
FETÖ firarisi Hakan Şükür Fatih Terim sırrını açıkladı: “Amerika’da oturum almam için bana yardım etti. Oturum almam için belge imzaladı. Zaman zaman eşinin telefonu üzerinden konuştuk”
Manisa'da AKP'lilere fuhuş suçlamasına sansür!
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan 'büyük İstanbul depremi' açıklaması! Riskli ilçeleri sıraladı, tarih verdi
Okul müdiresi hakkında skandal iddialar! Sosyal medyada yayılınca mahkeme kararıyla sildirdi!