Cumhuriyet'in 95. Kuruluş yıldönümü 29 Ekim 2018 günü Türkiye, KKTC ve yurtdışındaki temsilciliklerde coşkulu törenlerle kutlandı. Afrika ülkesi Uganda'nın başkenti Kampala'daki Büyükelçiliğimiz ise skandal bir törene imza attı. 2010 yılında açılan Uganda Kampala Büyükelçiliği'nde 5 yıldır görev yapan Büyükelçi Sedef Yavuzalp'in evsahibi olduğu resepsiyona Ugandalı bakan, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Ancak resepsiyona Türk büyükelçi ve Büyükelçilik katibinin giydiği kıyafetler damga vurdu.
TEPKİLERİN HEDEFİ OLDU
Büyükelçi Yavuzalp resepsiyonda Yunan mitolojisindeki Tanrıça Helen'i çağrıştıran bir kıyafet tercih ederken, katibin kıyafeti ise Yunan mitolojisinde tanrıların kralı olan Zeus'u çağrıştırdı. Büyükelçi ve katibin milli bayramda ev sahibi olarak verdikleri resepsiyonda Yunan kültürüne yönelik kıyafetleri tercih etmeleri eleştiri konusu oldu.
Yavuzalp'ın resepsiyonda giydiği kıyafetin fotoğrafları Uganda Parlamentosu'nun resmi Twitter hesabında da paylaşıldı.
Türkiye’nin Uganda'nın başkenti Kampala'daki Büyükelçisi Sedef Yavuzalp (52) tecrübeli bir diplomat… Ürdün Amman'da doğan Yavuzalp, T.E.D. Ankara Koleji ve Paris Amerikan Üniversitesi'ni yüksek şeref derecesi ile bitirdi. Brüksel Hür Üniversitesi'nden de şeref derecesi aldı. Belçika, Kazakistan ve Danimarka'daki Türkiye Büyükelçiliklerinde katip, başkonsolos ve müsteşar olarak görev yaptı. 15 Kasım 2013'de Uganda Kampala Büyükelçiliği'ne atandı. Dışişleri Bakanlığı'nda da Afrika Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Ressam da olan Yavuzalp, mozaik resim tekniğini kullanarak yaptığı eserlerle sergiler de açtı.
AOÇ’de metrekaresi 1 liraya arazi!171 izlenme
Bu pazar seçim olsa Cumhur İttifakı gidiyor!38 izlenme
Taksim Meydanı'nda Cumhuriyet Bayramı coşkusu38 izlenme
Şimşek programının kazananları ve kaybedenleri kimler?28 izlenme
Genç kız, Akşener'e soru sorduğuna pişman oldu! Korkuyla arkadaşının elini tuttu.32 izlenme
Bursa’da biyokütle enerji santrali gerginliği115 izlenme
Şahan Gökbakar: 'Elektrik faturasını ben sizle paylaşmaya utandım öyle diyim'48 izlenme
Ayasofya'nın baş imamından 'Yılmaz Özdil'in ve Cüneyt Akman'ın cenazeleri kılınmasın' diyen isme destek!65 izlenme
Sendika, AKP'li vekil ait Fernas Madencilik'in maden ocağındaki koşulları paylaştı: "İşçiler tehlike altında çalışıyor"
Yürek burkan görüntüler: Taliban'dan kaçamayan anneler, çocuklarını yabancı askerlere vermeye çalışıyor!
Sedat Peker Süleyman Soylu'yu hedef aldı, Süleyman Soylu Sedat Peker’e yanıt verdi
42 işçinin can verdiği madende torpil skandalı: Yazılı sınavdan kalan mühendisler mülakatla işe alınmış!