Düzce’de karma eğitim veren Turgut Özal Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim döneminde okula kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için 18 maddelik “Öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar” başlığıyla okul kuralları hazırladı.
Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği kuralların yanı sıra erkek ve kız çocukları arasında ayrımcılığa neden olacak kurallara da 18 maddelik listede yer verildi.
Kamuoyuna yansıyan 18 maddelik listeye ilişkin Düzce Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
İlimiz Merkez Turgut Özal Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğünce, 20252026 eğitimöğretim yılında öğrencilerimiz tarafından uyulması gereken kurallara ilişkin olarak velilerin yazılı bir metin ile bilgilendirildiği anlaşılmıştır.
İlgili metinde belirlendiği görülen kuralların; öğrencilerimizin birbirlerine ve okul ortamına saygılı olmaları, olası yanlış anlamaların önlenmesi, öğrenciler arasında yaşanabilecek olumsuz durumların engellenmesi ile güvenli ve sağlıklı bir eğitimöğretim ortamı sağlamayı amaçladığı anlaşılmış olup metindeki bazı ifadelerin ise amacını aştığı ve toplumda yanlış anlaşılmalara, tartışmalara ve rahatsızlığa yol açtığı görülmüştür.
Söz konusu metinde yer alan tartışmalı ifadeler hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Hiçbir şekilde öğrencilerimizi olumsuz etkileyecek uygulamaların kabul edilmesi ve buna izin verilmesi mümkün değildir.
Kurumlarımızın temel yaklaşımı; öğrencilerimizin kendilerini güvende hissedecekleri, huzurlu ve sağlıklı bir ortamda eğitimini sağlamaya yönelik çaba göstermektir.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka söz konusu evraka ilişkin yaptığı paylaşımda suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek şunları kaydetti:
"Düzce'de karma eğitim veren Turgut Özal Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırmaya giden velilere aşağıdaki evrak verilmiş.
Okul kuralları içinde;
Haremlik selamlık uygulaması var. ( Kız ve erkek öğrenciler kantinde ayrı yerlerde sıraya girecekmiş.)
Kız öğrenciler servis araçlarında asla ön koltuğa oturmayacakmış; gerekirse ayakta gideceklermiş.
Kız ve erkek öğrenciler birbirinden uzak duracakmış. Yok “kankim, kuzenim, sekiz yıllık arkadaşım” gibi açıklamalar kabul edilmeyecekmiş.
Üst sınıftan öğrencilerle arkadaşlık edilmeyecekmiş; onların bulunduğu alanlara gidilmeyecekmiş.
Öğrencilerin kendi arasında WhatsApp grubu kurması yasakmış!
Şakalaşılmayacakmış.
Türkiye Talibanlaşıyor demekte haksız değiliz! Derhal suç duyurusunda bulunacağız!
İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ise paylaşımında, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü'ne seslenerek, "Düzce Turgut Özal Anadolu Lisesine kayda gelen velilere aşağıda da paylaştığımız bir evrak verildiği iddiası var. Bu konuda ivedi açıklama yapmanız yerinde olacaktır" dedi.
Sözcü
Turgut Altınok’un ablası eksik tapuları da paylaştı: "Babadan kalan başka şeyler de var"55 izlenme
Sefine Tersanesi, ölen işçiyi suçladı!50 izlenme
Tepkiler stattan sokağa taştı, AKP Genel Merkezi karşısına astılar: "Tribünler koltuğunu devirecek"62 izlenme
Türk kaptanlar Washington Post’a konuştu: Kanal İstanbul’a sıcak bakmıyorlar60 izlenme
Megastar isyan etti: "Amacınız nedir? Aklım almıyor"106 izlenme
AKP'yi çalkalayan kulis: Erdoğan bu makam getirecek adam bulamıyor!32 izlenme
Prof. Dr. Celal Şengör’den seyirciye ağır sözler: "Ahırda kişneyen attan farkı yok"46 izlenme
AKP’li genç kadının zamlar hakkında verdiği cevaplar pes dedirtti! 'Bir gülüşü var bütün dünyaya bedel'67 izlenme