CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlayan protestolarda gözaltına alınıp cezaevine gönderilen gençlerle ilgili paylaşım yaptı.
“Bayramda çocukların yeri adliyeler, cezaevleri değil sevdiklerinin yanıdır” diyen Özel, şu ifadeleri kullandı:
“1 gün bile yatarı olmayan suçlamalarla tutuklama kararı vermek gençleri bayramda toplama kampına dönüştürdüğünüz cezaevlerinde tutmak sizin gerçek yüzünüzü gösteriyor.
Sırf Ekrem İmamoğlu ile yarışmaktan korktuğunuz için bu ülkenin geleceği olan gençlerimize, anne babalara zulmetmeyin. Bayramı bu millete zehir etmeyin. Pırlanta gibi çocuklarımızı, gençlerimizi bayram arifesinde derhal serbest bırakın.
Rakibiniz biziz. Cesaretiniz varsa gelin bizimle sandıkta yarışın! Kararı millet versin. Şimdi Trabzon'dayım yarın öğleden sonra ilk iş Silivri'deyim."
Özel, sabah bayram namazını Ekrem İmamoğlu’nun baba ocağı olan Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli köyünde kılacak. Namazın ardından İmamoğlu ailesinin köy evini ve aile mezarlığını ziyaret edecek olan Özel, daha sonra Trabzon Meydan Parkı’nda (Atatürk Alanı) basın açıklaması yapacak ve bayramlaşma programına katılacak.
Nefes
Erdoğan'a 'dislike' verenler 'Türkiye düşmanı' ilan edilmişti: Muharrem İnce'den çok sert tepki!85 izlenme
Türkiye yatırım beklerken Sisi'ye para yağdı27 izlenme
Erdoğan'ı üzecek anket19 izlenme
Milletvekilinin bürokrat kardeşine ‘taciz’ gözaltısı! ‘Peçeni açar mısın’ demiş222 izlenme
Akşener'den ilk mesaj: "Milletimizin iradesiyle tarih yazacağız"29 izlenme
Geçiş garantili yolun sözleşmesi imzalandıktan sonra 'şirketler lehine' değiştirildi!55 izlenme
Vadesi doldu: Atatürk'ü pazarlık malzemesi yapan TFF Başkanı yolcu28 izlenme
Suriyeliler, devletin ücretsiz verdiği kömürü bakın ne yapıyorlar?221 izlenme