Balıkesir Sındırgı'da meydana gelen deprem İstanbul'da hava trafiğini durdurdu

16 izlenme 28 Ekim 2025
Reklamlar

Balıkesir'deki meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 6,1'lik depremin ardından İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pist kontrolü için uçuş trafiği kısa bir süreliğine durdu.


Balıkesir’de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi.

Deprem nedeniyle İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçaklara deprem uyarısı yapıldı.

Pist kontrolü için yaklaşık 5 dakika boyunca uçuş trafiği dururken, iniş yapan uçaklara deprem uyarısı yapıldı.

‘TRAFİKLER SIRAYLA PAS GEÇECEK’

Balıkesir’de meydana gelen depremin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrolörünün ‘Şu anda bir deprem yaşandı, trafikler sırayla pas geçecek” sözleri telsiz konuşmalarına yansıdı.

Deprem nedeniyle İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçaklara deprem uyarısı yapıldı. O anlar Sabiha Gökçen Havalimanı’nda telsiz konuşmalarında kayıt altına alındı.

Hava trafik kontrolünün iniş için sıra bekleyen uçakların pilotlarına, “Şu anda bir deprem oluyor. Şu anda trafikler sırayla pas geçecek. Şu anda kontroller devam ediyor. Şu anda bir süre veremiyoruz, bilgilendirme devam edecek” dedi. 

Pist kontrolü için yaklaşık 5 dakika boyunca uçuş trafiği dururken, kontrollerin ardından uçuş trafiği normale döndü.

Sözcü

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'nin oyları yüzde 30'un altına inebilir! İYİ Parti'de FETÖ krizinin fitilini ateşleyen Ümit Özdağ'a bir şok daha! CHP'li vekil geçen yıl caddede “balık avlıyorum” diyerek uyarmıştı, sel felaketi Şanlıurfa’yı göz göre göre vurdu! Almanya sınırları kapattı, vize bile yetmiyor