TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Ünal Demirtaş, Zonguldak, Edirne ve Sakarya’da Aile Hekimleri ile Aile Sağlığı merkezi çalışanlarına maaşlarının yatırılmaması ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Kendisine çok sayıda kişinin ulaştığını söyleyen CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Şimdiye kadar farklı pek çok sorun tarafıma iletildi. Ancak devlet memuru olup da maaşın yatırılmadığı şikayetini hiç almamıştım. Seçim bölgem olan Zonguldak’ta,Edirne’de ve Sakarya’da Aile Hekimlerimize ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına ayın 15’inde yatması gereken maaşları yatırılmamış. Devlet iflas etti de bizim mi haberimiz yok” dedi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MAAŞI ÖDENMEDİ
Ünal Demirtaş açıklamasında şunları ifade etti:
“Tarafıma iletilen bilgilere göre;Zonguldak,Edirne ve Sakarya illerinde görev yapan Aile hekimleri ile Aile Sağlı Merkezlerinde görev yapan ebe,hemşire ve görevlilere 15 Aralık 2020 tarihinde yatması gereken maaşları yatırılmamıştır.Konuyla ilgili olarak resmi hiçbir açıklama ya da bilgilendirme de yapılmadığı ifade edilmektedir.Kaldı ki kamu çalışanlarına maaşları her ayın 14’ünü 15’ine bağlayan gece 00:00’da yatırılmaktadır.Ancak şimdiye kadar edindiğimiz bilgilere göre Zonguldak,Edirne ve Sakarya illerinde aile hekimleri ile aile sağlığı merkezi çalışanlarına maaşları yatırılmamıştır.Başka illerde de bu konuda bir sorun yaşanıp yaşanmadığı konusu ise henüz net değildir.Maaşların yatırılmasında yaşanan bu aksamayı kabul etmek mümkün değil. Binlerce insan mağdur oldu. Binlerce insan faturalarını,kiralarını,kredi kartı borçlarını yatıramadı. Yaşanan bu aksaklık nedeniyle insanların uğradığı zarar ne olacak? Kredi kartlarının işleyen faizini, kesilen elektrik,su faturalarının açma kapama bedellerini kim ödeyecek? Konuyla ilgili olarak acilen bir açıklama yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin de giderilmesi gerekiyor.”
Emekliye bayram ikramiyesi için tarih belli oldu34 izlenme
Motorine dev zam yolda!51 izlenme
Ankette sürpriz isimler de yer aldı: Erdoğan'ı bir isim geçti36 izlenme
Akhisarspor Beşiktaş maçında tribünler İzmir Marşı ile inledi ! ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa !’1132 izlenme
AKP'nin 'politik magazin' çıkışına CHP'den sert tepki24 izlenme
Erdoğan’ın hedef aldığı TMMOB: Cumhurbaşkanının demokrasiyle bağı kalmamıştır158 izlenme
Büyük iddia: Bakanlık metroları İBB'ye devretmeyecek!44 izlenme
Mehmet Şimşek’ten ‘istifa’ iddialarına yanıt49 izlenme
Bir insanlık ayıbı daha ! Yaşlı adamı zorla durdurup, maske takıp başına kolonya döktüler !
Yurttaşın parası yine yandaşa gitti: 18 şehir hastanesine 260 hastane parası ödendi
Araç sahiplerine kötü haber: Motorine dev zam!
Altılı masaya oturttuğu isimler bile Kılıçdaroğlu'na sırt döndü