Azerbaycan’ın egemen toprakları üzerinde bulunan gayrimeşru Ermeni silahlı unsurların, Azerbaycan ordusu mensuplarına ve güvenlik görevlilerine yönelik uzun süredir devam eden silahlı saldırılar ve provokasyonlara karşı, 19 Eylül tarihinde askeri unsurların hedef alındığı bir anti-terör operasyonu başlatılmıştı.
Karabağ'daki Ermeni güçlerin kontrolündeki topraklarda yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ardından anayasal yapıyı yeniden tesis etmek gerekçesiyle bölgede başlayan "antiterör operasyonu" dünya basınında geniş yer buldu.

ANTİTERÖR OPERASYONUNA KADAR UZANAN SÜREÇTE NELER YAŞANDI
44 günlük 2. Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde rejimin attığı adımlar tansiyonun yüklemesine neden oldu.
Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulundu. Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etti.
Azerbaycan'dan gelen, sözde rejimin feshedilmesi taleplerine rağmen Ermeni güçlerinin kontrolündeki topraklarda 9 Eylül'de sözde "cumhurbaşkanlığı seçimi" yapılması tansiyonu daha da yükseltti. Son olarak Hocavent ili Ahmetbeyli-Fuzuli- Şuşa kara yolunda Azerbaycan devlet kurumuna ait bir kamyon mayına bastı ve 2 kişi hayatını kaybetti.
Olay yerine giden polis aracının başka bir mayına basması sonucu 4 polis şehit oldu. Bunun üzerine Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla yerel antiterör önlemleri başlatıldığını bildirdi.
ERMENİLER TOPLU HALDE EVLERİ YAKIYORLAR
Yapılan operasyon sürecinde Ermenilerin kaçarken yaktığı evleri İHA görüntüledi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından çıkarılan yangınlarla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

"23 Eylül saat 19.35 sıralarında Ağdere bölgesinde Ermeni sakinleri tarafından evlerin toplu olarak yakılması ordumuzun teknik gözetim araçları tarafından kaydedilmiştir."
Yeniçağ
Yedi İklim Dergisinden açıklama: "Yediiklim Yayınları ile alakamız yok, inancımıza saldırılıyor"
Sayıştay: AVM tabela geliri İBB’nin olmalı
AKP’li Antalya Belediyesi’nden Ensar Vakfı’na kıyak! Bakın ne yaptılar?
Yunus Emre Enstitüsü’nin firari Başkanı Şeref Ateş’in oğlu Enes Ateş, vakfa yönelik "yolsuzluk" soruşturmasından tutuklandı
Depremzedeler günlerce çadırsız beklemişti, Hatay'a kaçak yollarla girip depremzede çadırına yerleştiler!
Murat Ongun'dan AKP'ye 'İçinizdeki İrlandalılar' mesajı! Erişim engeline ilk yorum
Maaşa yüzde 4, her şeye yüzde 14,47 zam var!
AKP’li başkandan AKP’li vekile ‘geçim’ eleştirisi: "Emekli maaşıyla geçinen vatandaşlar, 2 milyonluk evlerin taksitini ödeyemez"
Özhaseki'den yakın korumasının ablasına büyük kıyak!
OdaTV Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’a tutuklama talebi!
İçişleri'nden kıyılara vuran cesetlerle ilgili açıklama: 90 kişiyi taşıyan tekne kaybolmuş
Diyarbakır'da silahlı saldırı: Kafede oturan 22 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
’29 Ekim’de uçacak’ denilen yerli uçak için fabrika bile kurulmadı!
Büyükçekmece'den sonra yeni skandal: Adalar Adliyesi'nin adli emanetinde bulunan silahlar çalındı!