Yerköy'de Yüksek Hızlı Tren şantiyesinde Doğuş İnşaat bünyesinde çalışan yaklaşık 2 bin 190 işçiden bin 500'e yakını, firma tarafından mağdur edildiklerini açıkladı.
Firmanın personel alımı esnasında vadettiği şartlar ile şimdiki çalışma şartlarının birbirinden farklı olduğunu dile getiren işçiler, 12 Mart Çarşamba günü maaşların eksik yattığını fark edince iş bırakma kararı aldı.
Bugün iş bırakan işçiler adına konuşan Davut Yorulmaz, firma kapsamında çalışan işçilerin tamamının maaşlarının eksik yattığının belirtti. Kendilerine gerekçe olarak saat ücretiyle çalışmalarının gerekçe gösterildiğini belirten Yorulmaz, saat ücreti değil net maaş istediklerini ifade etti. Günlük 9 saat çalıştıklarını ifade eden Yorulmaz, “‘Pazar günleri gelmezsen bu maaşı da alamazsın' diyorlar. Biz yağmur, kar, kış demeden çalıştık. Bu durumu kabul etmiyoruz" dedi.

Mehmet Yurttaş adlı işçi de yılbaşından bu yana zam beklediklerini, ilk ay zam verilmediğini ikinci ay geldiğinde de maaşlarından kesinti yapıldığını belirtti.
Ekskavatör operatörü olan Reyhani Kunduz ise, "Bizim burada haklarımız yeniliyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. İzinlerimiz kesiliyor, pazar günlerimiz kesiliyor. Çalışırsan parasını alırsın, çalışmazsan para yok diyorlar. Şu an burada bin 750 kişi civarındayız. Hepimiz eylemdeyiz" dedi.

Yetkililerle görüşen CHP Yerköy İlçe Başkanı Hakan Uyar ise, görüşmenin ardından işçilerle bir araya geldi. Uyar, görüşmenin ardından kendisine söylenenleri aktarırken, eksik yatan maaşların bugün ya da yarın hesaplarına yatırılacağı bilgisinin verildiğini belirtti.
Uyar, ”Muhasebe birimindekilerin yanlış hesaplamasından kaynaklanan bir hatanın olduğunu ve 2 bin 190'a yakın personelden bin 500'ünün bu konuda mağduriyet yaşadığını söyledi. 1 Şubat'tan günümüze kadar olan yanlış hesaplamalardan doğan mağduriyetin giderileceğini söylediler. Biz bunun takipçisi olacağız. Alın teriyle geçinmeye çalışan vatandaşın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yüksek Hızlı Tren projesinin Kayseri ve Kırıkkale şantiyelerinde de işçilerin iş bırakma eylemi yaptığı öğrenildi.
Gerçek Gündem
Kaynak: İHA
Metin Feyzioğlu’dan ‘Külliye’ kararı
Atatürkçü teğmenlere sahip çıkmıştı: Cumhuriyet savcısı 1226 kilometre uzağa gönderildi
15 Temmuz için yeni delil!
Özgür Özel, emekli ve asgari ücretlilere çağrı yaptı
Sağlık Bakanı açıkladı: 11.322 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.746.158’e, can kaybı da 28.839’a yükseldi!
Çanakkale'deki orman yangınında yanan villasından geriye dolaptaki ceketleri kalan 80 yaşındaki vatandaş yaşadıklarını anlattı
Türkiye’de en fazla yabancı uyruklu kişi nerede yaşıyor?
Arınç’tan tarihi itiraf ‘FETÖ'nün terör örgütü olduğunu o gece anladım, bana ahmak diyebilirsiniz !’
Ahmet Altan yeniden tutuklandı!
İmamoğlu sözünü tuttu, israfı sergiliyor ! Binlerce kiralık araç Yenikapı Meydanına getirildi !
ÇEDES kapsamında bunu da yaptılar! Camide palyaçolu kültür şenliği
Kırklareli’ndeki felakette can kaybı arttı: Arama kurtarma çalışmaları sürüyor
İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Çanakkale'de pide tezgâhına terlikle bastı, Bakanlık 105 bin TL cezayı kesti!
MSB 'Disiplinsizlik' ile suçlamıştı; Teğmenlerin avukatlarından ortak açıklama