İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak kasten ölmelerine neden olan çete liderlerinden Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı. Reyap Hastanesi çalışanı ve Medisense şirketinin sahibi örgüt lideri Doktor Fırat Sarı ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini söyledi.
Sarı, "Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Tıp fakültesinde okuduğum zaman PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattım. Cezaevinden sonra okuluma tekrar dönerek okulumu bitirerek mezun oldum. Zorunlu hizmet süremi Bingöl Kiğı ilçesinde 3 yıl yaptıktan sonra İstanbul ilinde farklı farklı hastanelerde çalıştım. Medisense Sağlık Hizmetlerini yaklaşık 78 yıl önce kurdum. Yüzde 100 hisseli sahibiyim. Geçimimi doktorluk mesleğimi yaparak kazanıyorum" dedi.

Fırat Sarı kendisi hakkında suçlamalar hakkında ise, "Yenidoğan yoğun bakımında yetersiz sayıda hemşire çalıştırılması, bakımsızlıktan bebeklerin 'ex olması', dış nöbetçi hemşire görevlendirilmesi, hastanenin başka biriminde çalışırken yoğun bakımda görev alınıyor gibi liste düzenlenmesi olaylarının hiçbiri doğru değildir. İddia edildiği gibi bakımsızlıktan 'ex olan' bebek yoktur. Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire bakmalıdır. Tam zamanlı olarak bir doktor çalışmalıdır. Tam zamanlı doktor da benimdir. Her şey prosedüre uygundur" ifadelerini kullandı.
Fırat Sarı hesap hareketleri incelendiğinde gelen paralar hakkında ise, "Şirketim ve tarafımdan gönderilen paralar daha önce de açıkladığım gibi danışmanlık verdiğim hastanede çalışanlara gönderilen motivasyon amaçlı paralardır" dedi.
Sarı ifadesinde, "Benim hastanelerde çalışan doktor, hemşire veya herhangi bir sağlık çalışanına talimat vermem söz konusu değildir. Ben hiç kimseye entübe olmayan bir bebeği entübe gibi gösterilmesini, 1. Düzeyde olan bir bebeğin 2. veya 3. Düzeyde gösterilmesini, uygulanmayan tedavileri uygulandı gibi gösterilmesi gerektiğini, hastane muhasebeleri dahil kimseye söylemedim. Yine konuşma içeriklerinde çok sık geçen curosoft veya başka bir ilacın saklanması, hastaneden dışarı çıkarılması, dışarı satılması veya hastaya uygulandı gibi gösterilip uygulanmaması gibi bir talimat vermedim" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA
Gerçek Gündem
Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem28 izlenme
Skandallarla anılan eski Bakan Ruhsar Pekcan'a bir şok daha! Eski ortakları harekete geçti!53 izlenme
Saray, vergi gelirlerinde yaşanan düşüşü, yeni vergilerle telafi edecek!113 izlenme
Hamas’ın başlattığı ‘Aksa Tufanı operasyonu’ sonrası hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı 400’ü geçti35 izlenme
Motosikletler de vergi verecek16 izlenme
Kızılay bu sefer de Giresun için halktan para toplamaya başladı!67 izlenme
'Bu sessiz, kerpiç, taş evler soruyor; Ölüm hep bana mı düşer usta?'99 izlenme
İstanbul Valisi'nden vatandaşa çok çirkin sözler! 'Çengiler gibi kravat takmış gelmişsin'68 izlenme
HKP, TRT'ye yapılan atamalar hakkında Danıştay'da dava açtı!
Orta Doğu'da şaşırtıcı gelişme! Suudi Arabistan hava sahasını İsrail'e açtı!
Gençlerin 3’te 1’i ne okuyor ne de çalışıyor! Çalışanın maaşının yüzde 53’ü çay simide gidiyor
Kaftancıoğlu'ndan CHP üyeliğinin düşürülmesi hakkında açıklama: "Korkularının ecele faydası olmayacak!"