İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak kasten ölmelerine neden olan çete liderlerinden Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı. Reyap Hastanesi çalışanı ve Medisense şirketinin sahibi örgüt lideri Doktor Fırat Sarı ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini söyledi.
Sarı, "Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Tıp fakültesinde okuduğum zaman PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattım. Cezaevinden sonra okuluma tekrar dönerek okulumu bitirerek mezun oldum. Zorunlu hizmet süremi Bingöl Kiğı ilçesinde 3 yıl yaptıktan sonra İstanbul ilinde farklı farklı hastanelerde çalıştım. Medisense Sağlık Hizmetlerini yaklaşık 78 yıl önce kurdum. Yüzde 100 hisseli sahibiyim. Geçimimi doktorluk mesleğimi yaparak kazanıyorum" dedi.

Fırat Sarı kendisi hakkında suçlamalar hakkında ise, "Yenidoğan yoğun bakımında yetersiz sayıda hemşire çalıştırılması, bakımsızlıktan bebeklerin 'ex olması', dış nöbetçi hemşire görevlendirilmesi, hastanenin başka biriminde çalışırken yoğun bakımda görev alınıyor gibi liste düzenlenmesi olaylarının hiçbiri doğru değildir. İddia edildiği gibi bakımsızlıktan 'ex olan' bebek yoktur. Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire bakmalıdır. Tam zamanlı olarak bir doktor çalışmalıdır. Tam zamanlı doktor da benimdir. Her şey prosedüre uygundur" ifadelerini kullandı.
Fırat Sarı hesap hareketleri incelendiğinde gelen paralar hakkında ise, "Şirketim ve tarafımdan gönderilen paralar daha önce de açıkladığım gibi danışmanlık verdiğim hastanede çalışanlara gönderilen motivasyon amaçlı paralardır" dedi.
Sarı ifadesinde, "Benim hastanelerde çalışan doktor, hemşire veya herhangi bir sağlık çalışanına talimat vermem söz konusu değildir. Ben hiç kimseye entübe olmayan bir bebeği entübe gibi gösterilmesini, 1. Düzeyde olan bir bebeğin 2. veya 3. Düzeyde gösterilmesini, uygulanmayan tedavileri uygulandı gibi gösterilmesi gerektiğini, hastane muhasebeleri dahil kimseye söylemedim. Yine konuşma içeriklerinde çok sık geçen curosoft veya başka bir ilacın saklanması, hastaneden dışarı çıkarılması, dışarı satılması veya hastaya uygulandı gibi gösterilip uygulanmaması gibi bir talimat vermedim" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA
Gerçek Gündem
İstanbul Baro Başkanı Kaboğlu: "Eğer İmamoğlu tutuklandıktan sonra ortaya çıkan itirafçılar delil olarak kullanılıyorsa, demek ki İmamoğlu keyfi olarak tutuklandı"31 izlenme
İmamoğlu, sosyal medya hesabından paylaştı: "Milletin halinden haberi olmayan yöneticiler bu haberi iyi izlesin"27 izlenme
Kadın girişimciler, depremzedeler... Instagram yasağı binlerce insanın ekmeğiyle oynadı21 izlenme
E-devlet’e bakınca farkettiler: Gizlice AKP’ye üye yapılmışlar!35 izlenme
'Yenidoğan Çetesi' davasında dengeleri değiştirecek rapor: '6 bebeğin ölümünde ihmal yok'15 izlenme
Devlet hastanesinde mide bulandıran olay: Hastasını taciz eden doktor tutuklandı19 izlenme
Sivas’ta ineklerin deprem paniği kamerada60 izlenme
Özel'den 'komisyon' çıkışı: CHP'nin kararını açıkladı "Bütün sorunların çözümü için..."11 izlenme
MEB ‘uyuşturucuyla mücadele’ görevini Diyanet’e devretti: Madde bağımlısına dua okuyacaklar
TMMOB’dan flaş iddia: "Göçük altında kalan madencilerin sayısı resmi rakamın 5 katı"
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl uyarıyor: "Hiç de iyi sinyaller gelmiyor"
Çorum’da bir saatte iki intihar!