Çin, kış boyunca salgının bulaşma hızının artma riskine hazırlanırken, devlet destekli ilaç şirketi Sinopharm’ın aşısına ilk onayı vererek, ülkede ilk corona virüsü aşısının halk üzerindeki yaygın kullanımı için adım atmış oldu.
Aşının etkinliğine dair detaylı bir veri açıklanmasa da aşıyı geliştiren Sinopharm’ın iştiraki Çin Ulusal Biotec Grubu’nun (CNBG) Beijing Biyolojik Ürünler Enstitüsü birimi aşının geçici verilere göre hastalığa karşı yüzde 79.34 etkili olduğunu açıkladı.
ÜCRETSİZ UYGULANACAK
Çin'de üçüncü aşama klinik deneyleri yürütülen bazı aşılar daha önce acil durum kullanım onayı almıştı. Bu kapsamda, Haziran ayının başından bu yana 4.5 milyon doz aşı kullanıldığı, sağlık çalışanları, gümrük personeli ve ülke dışına giden devlet görevlileri dâhil olmak üzere yüksek riskli gruplara aşı yapıldığı bildirildi.
Öte yandan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeng Yixin, Covid19 aşılarının halka ücretsiz olarak sunulacağını söyledi.
CUREVAC ÜÇ ÜLKEYİ BEKLİYOR
Çin'de şu ana dek 14 aşı adayı için insanlı deneyler yürütülmesi onaylanırken, bunlardan 5'inin üçüncü aşama klinik deneylere geçtiği bildirildi.
Türkiye’nin satın aldığı CureVac aşısı için de, Brezilya, Endonezya ve Türkiye’deki çalışmaların sonuçlarının ardından Çin’den onay çıkması bekleniyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/sondakikacindebirilksinopharminasisinaonaycikti6191001/
Türkiye'nin dış borcu 457 milyar doları buldu103 izlenme
TL’ye güvenen yine kaybetti22 izlenme
İktidarın ağır topundan muhalefetin önünde Fidan'ın ekibine fırça18 izlenme
Sedat Peker hakkında istenen hapis cezası belli oldu78 izlenme
FETÖ’cü eski savcı Zekeriya Öz Almanya’da dayak yedi!132 izlenme
Maltepe’de son durum! 403 sandık sayıldı, işte oy farkı…329 izlenme
Esenyurt'taki Kayyım protestosunda gerçek gündemi haykırdı: "12 bin lira maaş alıyorum 15 bin lira kira ödüyorum!"17 izlenme
Barış Terkoğlu tarikatların örgütlenmesini anlattı: Devlette nasıl yükseldiler, hangi bakanlıkta kimler etkili?82 izlenme