Geçim sıkıntısı ve pahalılık, pazar alışverişi alışkanlıklarını da değiştirdi.
Şişli Gülbağ’da kurulan pazara giden vatandaşlar, pazar alışverişlerinde hem miktarı hem de ürün sayısını düşürdüklerini ifade etti.
Eskiden pazar alışverişinden çok sayıda poşetle döndüğünü aktaran emekli vatandaş, “Şimdi taneye düşüyor insan bazen” bir diğer emekli vatandaş da, “Eskiden, bu poşetler böyle olurdu, taşıyamıyordum. El arabası getiriyordum, onu dolduruyordum, bir de yanlarına asıyordum” diye konuştu.
Bir diğer vatandaş ise “Kilo kilo alırdık, en az 2 kilo alıyorduk meyveyi. Şimdi nereden alacaksın, gramaja düştük artık. Zorlaştı hayat” ifadelerini kullandı.
Kilosu 200 lira olan erikten yarım kilo alan emekli vatandaş kivi sevdiğini belirterek eski günleri, “Eskiden ucuzdu. Kivi alıyordum, 6-7 kilo birden alıyordum, şimdi 1 tane alamıyorsun” dedi.
Pazar alışverişine gelen gençler de kazandıkları parayla geçinmekte zorlandıklarını aktardı. Fiyatlardaki artış nedeniyle her hafta bir önceki haftaya göre daha az ürün alabildiğini söyleyen bir genç, “Kavunu görmeden önce, 4 tane muz alayım diye düşünüyordum, 3-4 güne yayarım şeklinde” diyerek almak istedikleri arasında bir şeçim yaptığını ifade ederken, bir diğer genç ise, “1 kilo alacaksak, yarım kilo, 1 kilo alacaksak 200 grama kadar düşüyoruz. Biz, babamın çalıştığı sadece 4 kişilik ailede çok rahat bir şekilde ilerlerken, eşimle beraber çalıştığımız, çocuğumuzun olmadığı yerde çoğu ihtiyacımızdan kısarak hayatta kalmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Nefes
İçişleri Bakanlığı sıkça sorulan 3 soruya daha yanıt verdi
Diploma iptalinde skandal iddia! Hukukçu yerine Onkoloji uzmanı mı?
Tutuklanan Ela Rümeysa Cebeci’nin canlı yayında uyuşturucu sorularına tepkileri yeniden gündemde
NATO, ""Rusya, güvenliğimize yönelik en doğrudan tehdittir"
Muharrem ince Twitter’dan isyan etti!
AKP hazine arazilerini peşkeş çekmeye devam ediyor: Bodrum'da büyük satış
23 Nisan... Amasya'dan Ankara'ya bir milli irade yolculuğu
Filistin için yürüyen Elazığ'a AKP ve MHP sırtını döndü!
Adli Tıp: Metin Lokumcu'nun ölümünde biber gazının etkisi var
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu '1 Mayıs'ta herkese bu mesajı attı!