24 Şubat’tan beri Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken İngiliz askeri istihbarat birimi bir rapor hazırladı… Sözcü'de yer alan habere göre, bölgede yaşanan savaş ile ilgili güncel bilgileri kamuoyu ile paylaşan yetkililer, Ukrayna’daki Kramatorsk ve Kostiantynivka bölgelerinin Rusya’nın saldırısına maruz kalacağı öngörüsünde bulundu.

Açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’daki diğer şehir merkezlerine uyguladığı şiddetin bir benzerini uygulamasının beklendiği kaydedilirken, “Bölgeye füze saldırıları düzenlenebilir” ifadesi kullanıldı.
Öte yandan raporda, Ukrayna’nın Mariupol’de Rus saldırılarına karşı savunmaya devam ettiği de belirtilirken bu sebeple çok sayıda Rus askeri ve ekipmanının da bölgede kalmaya zorlandığı belirtildi.

Rus televizyonlarında yayınlanan ve Mariupol’de çekildiği belirtilen görüntülerde Ukraynalı askerlerin teslim olduğu görülüyor.
MARIUPOL RUSYA İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?
Savaştan önce 400 binden fazla kişinin yaşadığı liman kenti, sanayi ve tarım açısından önemli bir nokta. Ayrıca Ukrayna işgalinde Rusya için büyük stratejik öneme sahip. Rusya kenti ele geçirirse hem Azak Denizi’nde tam kontrol sağlayacak hem de 2014’te ilhak ettiği Kırım ile doğuda Moskova destekli ayrılıkçı güçlerin büyük oranda kontrol ettiği Donbas’ı birbirine bağlayacak.
Böyle bir durumda Mariupol, Rusya’nın Ukrayna’da ele geçirdiği ilk büyük kent olacak. Bu da Ukrayna’da ağır kayıplar yaşadığı ve ilerlemekte zorlandığı söylenen Rus ordusuna moral kazandıracak.
Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, bu sabah yaptığı açıklamada kentte binden fazla Ukrayna askerinin teslim olduğunu söyledi, Ukrayna ise bu konuda bilgi sahibi olmadığını duyurdu. Haftalardır kenti savunan Ukrayna ordusuna bağlı 36. Donanma Birliği’nin Facebook hesabında yayınlanan bir açıklamada, Ukrayna askerlerinin mühimmatlarının tükendiği ve çok yakında Rus güçleri tarafından öldürülecekleri veya esir alınacakları belirtildi. Açıklamada, kentteki direniş “son savaş” olarak nitelendi.
Vatandaşı yere yatırıp copla döven polis görevden uzaklaştırıldı22 izlenme
Suriyeliler Türk vatandaşı olmak istemiyor!367 izlenme
Teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan CHP’li Başkanın ifadesi ortaya çıktı: 'Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi'46 izlenme
Kayyumları savunan heyetteydi: AKP’li vekilin PKK yöneticisiyle fotoğrafı tekrar gündem oldu34 izlenme
Karantinaya alınan 300 haneli köye sadece CHP'nin yardım kolileri gitti!235 izlenme
Gerici yazara göre Kuran kurslarında çocuklara cinsel saldırının sebebi Kemalistler!123 izlenme
CHP’li Ekrem İmamoğlu’ndan flaş anket açıklaması!145 izlenme
Talihsiz AKP'li (!) 'Reis geliyor Reis... Bas ! bas !' dedi, kaza yaptı !1391 izlenme