İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Mustafa Berktaş, Hülya Bentürker isimli yurttaşın sahibi olduğu, Menemen’deki iki salonu, iki mutfağı, sekiz odası ve yüzme havuzu da olan villayı “rektörlük lojmanı” adı altında kiraladı. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre yapılan sözleşmede kiranın üniversite tarafından ödeneceği, kiralama süresinin de dört yıl olduğu ifade edildi.
Ancak İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Mustafa Berktaş 2021 yılında kira sözleşmesi sonra ermesine rağmen villayı boşaltmadı. Villanın sahibi Hülya Bentürker, Menemen Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Bentürker dava dilekçesinde, “Başka bir evi olmadığını, 65 yaşında olduğunu, yaşının ilerlediğini ve yürüme problemleri olduğunu, ayrıca besleyip baktığı hayvanları da olduğunu” belirterek evinin tahliye edilmesini istedi.
Mahkeme 24 Kasım 2022 tarihinde verdiği kararda, villanın sahibi Bentürker’i haklı bularak, Bakırçay Üniversitesi’nin tahliyesine karar verdi. Ancak mahkeme kararına rağmen Rektör Mustafa Berktaş villayı boşaltmadı.
‘AYAĞINIZI DENK ALIN’
Rektör Berkataş’ın hukuku hiçe saydığını belirten Hülya Bentürker ise BirGün’e yaptığı açıklamada, “Evimi dört yıllığına kiraladım ve o şekilde bir sözleşme yaptık. Sözleşmeyi rektör de imzaladı. Süre dolduğunda üniversiteye ziyarette bulunup sözleşmeyi yenilemeyeceğimi ifade ettim. Üniversite yetkilileri bize ‘Baskı yaparsanız her şeyi sökeriz ve o evi size sadece düz duvar olarak veririz. Aklınızı başınıza alın’ dedi. Mahkeme kararına rağmen 1415 aydır evimi tahliye etmiyor ve beni mağdur ediyor. Karışımızda koskoca bir devlet üniversitesi var. Ben 65 yaşında dul ve emekli bir kadınım. Başka da evim yok. Bu yüzden evime kavuşmak istiyorum” dedi.
KRT
Rekor: 4 milyon vatandaş yasal takipte17 izlenme
AKP'nin 'Yeliz'i, karantinada 'üremeyi' tavsiye etti!153 izlenme
4.1 milyon kişi bankaların takibinde!30 izlenme
Kartalkaya'daki yangın faciasında yeni gelişme21 izlenme
Sarıkamış Şehitliği'ni ahıra çevirdiler! "Büyük saygısızlık"47 izlenme
Helikopter değil ölüm makinesi çıktı: 6 askerin şehit düştüğü kaza göz göre göre mi geldi?33 izlenme
23 kurumun anketinden çıktı yüzde 61’i aştı!56 izlenme
Türkiye, Sezgin Baran Korkmaz’ı yanlış yerde arıyor! İade talebi yanlış yere gönderilmiş!60 izlenme