Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları (ÇEHAV), Muğla Akbelen Ormanı'nda yapılan ağaç kesiminin izinsiz olarak yapıldığını açıkladı. ÇEHAV'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya ve paylaşılan belgeye göre 28 Kasım 2020 tarihinde 780 bin 639 metrekarelik ormanlık alanda YeniköyKemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. adına tesis edilen orman kesim izni 28 Aralık 2021 tarihinde bitti.
Dava konusu orman izninin süresinin bitmesine rağmen idare tarafından orman izninin uzatılmasına dair bir işlem yapılmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Orman Genel Müdürlüğü firmanın 7 Ekim 2021'de süre uzatım başvurusu yaptığını ileri sürmektedir. Ancak süre uzatım başvurusu yapılan tarihte dava konusu idari işlem hakkında yürütmeyi durdurma kararı vardır. Başvuru tarihinde yürütmesi durdurulmuş o an itibariyle hukuken bir varlığı bulunmayan orman kesim izninin süresini uzatmak hukuken mümkün değildir."
Kesimin başladığı 24 Temmuz 2023 tarihinden bugüne kadar ki tüm kesimlerin hukuksuz olduğu vurgulanan açıklamada, "Ayrıca kolluğun tüm müdahaleleri, tüm yakalama ve gözaltına alma işlemleri ve buna dayalı olarak verilen tüm Sulh Ceza Hakimliği kararları hukuksuzdur. Kesim derhal durdurulmalı, Jandarma ve polis sahayı terk etmeli ve hukuka aykırı işlemlerin tüm sorumluları hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır" denildi.
halktv.com.tr
İcradan satılık dev hastane! Grubun şirketleri teker teker gidiyor30 izlenme
Jandarma, Narin'i köye gelen definecilerle birlikte definecilerin getirdiği çubuklarla aramış33 izlenme
Mansur Yavaş Türkiye'de bir ilke imza attı23 izlenme
Halka 'Şimşek' vergileri çakarken, Soylu'nun oğlunun şirketi 3 yıl vergi ödemeden yüzde 4900 büyümüş34 izlenme
'Merkezinde Bilal Erdoğan’ın olduğu bir vakıflar denizindeyiz'367 izlenme
CHP'li vekil Atila Sertel paylaştı 'Yüzlerce otobüs, çevre il ve ilçelerden AKP İzmir Kongresi'ne insan taşıdı!'103 izlenme
Millet uzaya giderken sözde hocanın derdine bak: 40 yıl düşünseniz bu yöntemin orucu bozacağı aklınıza gelmezdi56 izlenme
Borç yazılı billboardları kıran AKP’li belediye işçisi çıktı!712 izlenme
HÜDA PAR Başkanı Hizbullah'tan hapis yatan partilisini savundu: "Zulme uğradı..."
İmamoğlu protestolarına katılan milli sporcunun hayatı karardı: 29 gün hapis yattı, milli takımdan atıldı!
Ayasofya kararına tepkiler: Peygamberimiz çevirmiş değil
Maraş’ta çevre katliamı: Sular siyaha büründü!