Danıştay, Ayasofya‘nın müze olması yönündeki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.
DİYANET’E DEVREDİLDİ
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay kararı ile Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin, “Ayasofya Camii’nin Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına karar verilmiştir.” dedi. Erdoğan kararı “hayırlı olsun” mesajıyla paylaştı. Ayasofya Camisi’nin, yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.
TELE1 programcısı Cemil Kılıç tepkisini, “Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed, Yahudi ya da Hıristiyanlara ait hiçbir mabedi camiye / mescide çevirmiş değildir. Biz Muhammedî yolda yürümeye devam edeceğiz” sözleriyle dile getirdi.
Tarihçi Sinan Meydan ise “Atatürk’ün kurduğu fabrikalar kapatıldı. Atatürk’ün kapattığı tarikat, cemaatler ardına kadar açıldı. Laik eğitim bitirildi. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet fiilen meşrutiyete çevrildi. Şimdi de Atatürk’ün imzaladığı 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi iptal edildi” dedi.
Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ise, “Erdoğan yönetimi Ayasofya’nın Cami haline getirilmesi için siyasi sorumluluk almak yerine, Danıştay’ı ileri sürdü. Danıştay da, bir skandala imza attı; Padişah’ın mülkü olduğu ve cami olarak vakfettiği gerekçesiyle Atatürk’ün imzası bulunan 1934 kararnamesini iptal etti” diye belirtti.
Kılıçdaroğlu Anayasayı göstererek yeni video paylaştı 'Konutları depremzedelere ücretsiz teslim edeceğiz'30 izlenme
Özel bakım merkezinde otizmli çocuğa işkence!20 izlenme
İsrail sivilleri böyle hedef almış: Cibaliya Mülteci Kampı’na yapılan saldırıların etkisi uydudan görüntülendi16 izlenme
Saray kriz dinlemiyor: Emine Erdoğan bu sefer 35 bin liralık çanta taktı!286 izlenme
1 dolar 5,28 TL peki 1 milletvekili kaç TL?111 izlenme
Kan donduran olay...105 izlenme
ORC'nin anketinde CHP'de yükselişe katkı sağlayan isimler ortaya çıktı25 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1254 kişinin testi pozitif çıktı, 4 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 1358 oldu!24 izlenme