Kimi fırıncı askıda ekmeğe olan talebin bir önceki yıla göre yüzde 200 arttığını, kimisi ise üç tanesi 1 TL olan bayat ekmeklerden günde ortalama 150200 adet sattığını söyledi. Vatandaşlar, düşürüldüğü durumdan hoşnut değil. Fırıncılar, “Dışarıdan bakıldığı zaman durumu iyi gibi gözüken vatandaşlar bile gelip askıda ekmek alıyor” dedi.
Fırıncı Şeref Arslan: Geçen yıl askıdaki ekmekten yararlanan vatandaş sayımız 2030 civarlarındaydı. Geçtiğimiz yıla bakınca neredeyse yüzde 200 artış var. Bu da gösteriyor ki vatandaşın alım gücü gerçekten düşmüş. Şöyle bir durumda var; geçtiğimiz yıl askıda ekmek kampanyamıza bağışta bulunan vatandaş, bu yıl kendisi askıdan ekmek almaya başladı. Bu sene ayrıca bağış yapan vatandaş sayımız da azaldı. Ancak gelen hiçbir vatandaşımızı geri çevirmiyoruz. Yaşananlara çok üzülüyoruz.

MANİSA – Fırıncı Şeref Arslan
Fırın çalışanı Ramazan Süt: Bayat ekmek isteyen son zamanlarda çok oluyor. Adedini 75 kuruştan veriyoruz. Özellikle pandemiden sonra çok çabuk tükeniyor. Çünkü insanların geçim sıkıntısı, ekmeğin de unun da pahalı olması bunu gerektiriyor. Askıda ekmek uygulamasından da günde 100 ekmek gidiyor. Geçen senelere oranla bu uygulamalardan faydalanan vatandaşın oranı yüzde 100 arttı. İnsanlar maalesef artık sadece kuru ekmeğe talip oluyorlar. Gidişat kötü.

İSTANBUL – Fırın çalışanı Ramazan Süt
Fırından bayat ekmek ve askıda ekmek alan 3 çocuk annesi Kader Ayazlı: Eşim işsiz. Günde 78 ekmek tüketiyoruz. Güç yaşam koşulları altında ancak bu şekilde davranmak zorundayız. Yoksa çocuklarım da biz de aç kalırız. Pandemi bizi tamamen bitirdi. Sonumuz ne olacak bilemiyoruz.

MERSİN – 3 çocuk annesi Kader Ayazlı
3 tanesi 1 TL'den günde 12 adet bayat etmek alan Suriye uyruklu Macit Alalavi: Kalabalık bir aileyiz. 5 çocuk ve hanım ve ben toplamda 7 kişiyiz. İnşaatlarda çalışıyorum. Bin–bin 500 TL kazanabiliyorum. Para yetmediği için mecburen bayat ekmek yiyoruz. Durumlar kötü salgın bizi daha perişan hale getirdi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/1tlye3bayatekmekveaskidaekmegetalepcok6295932/
EYT mağdurlarından iktidara kırmızı kart: "Mezarda emeklilik istemiyoruz"27 izlenme
Doları satırla kıyma yapıp ABD'yi protesto ettiğini zanneden kafa !699 izlenme
AKP’li eski başkana gasp suçlaması!68 izlenme
SGK binlerce eve yazı göndermeye başladı: 100 bin kişinin emekli maaşı kesilecek22 izlenme
Dolar’daki günlük değer kaybı yüzde 5’i aştı! İşte piyasalarda son durum41 izlenme
İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi: 'Kamu yararına uygun'140 izlenme
'Şak' diye başlayan 5G fiyaskoya dönüştü... Şikâyet yağıyor9 izlenme
Metin Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı!227 izlenme
AKP’li Özhaseki’nin ‘alım gücü arttı’ çıkışına halktan tepki: Nerede yaşıyor?
'Türkiye Yüzyılı'nda' dev işsizlik dalgası! Gerçek oran yüzde 32'yi aştı
ABD'den Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama: İki lider iş birliğini güçlendirme çabalarını görüştü
TÜVTÜRK iddiaları yalanladı, ödediği vergiyi açıkladı