Namaz tartışma yaratmıştı. Çünkü Enderûn Usûlü Teravih adıyla bilinen teravih namazı, Osmanlı iç teşkilatında sarayda, saray cami ve mescitlerinde, Hırkai Saadet'te, selatin camiler başta olmak üzere büyük camii ve dergâhlarda uygulanan bir ibadet geleneği olarak biliniyor.
Bu duruma dikkat çeken ilahiyatçı AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi.
Atalay, Hz. Muhammed’in “ümmeti saray tarzından uzak tuttuğunu” vurgulayarak “’Beni nasıl namaz kılıyor görüyorsanız siz de namazı öylece kılın’ buyuran Peygamber ümmetini 'saray tarzlarından' uzak tutmuştur. Enderun Teravihi çöküş çağında mana yerine lafzı önceleyen, Kur'an'ı musikiye konu kılan bir bid'at olarak icat edildi” ifadelerini kullandı.
Siyaset kulislerinde dolaşan iddialara göre Prof. Atalay'ın son dönemde yeni parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanına geçeceği belirtiliyor.
İşte o paylaşım:

İmamoğlu’nu semt pazarında görenler sarıldı30 izlenme
Hangi sınava çalıştığı sorulan gençten yürekleri sızlatacak cevap43 izlenme
AKP'li vekil, İmam kardeşini danışman yaptı lojman kavgası çıktı!414 izlenme
CHP'den AKP'ye kaynak önerisi "TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ABD’deki mal varlıklarının satılsın, parası ülkeye getirilsin!"149 izlenme
Milyonlar açlık sınırının altında yaşarken şaşırtan Türkiye iddiası27 izlenme
Baklavaları AKP’liler yiyor!85 izlenme
Skandal ! Laikliğe destek çağrısı yapan gençlere soruşturma ! İşte o konuşma852 izlenme
Libya’da hedef tutmadı, müteahhitlerin gözü Azerbaycan’da66 izlenme
Süleyman Soylu'dan sığınmacı açıklaması: Turizmin önünü Suriyeliler, Afganlar değil, onları istemeyenler kesiyormuş!
Halk yokluk çekerken AKP'li belediye başkanının yurt dışında iftar vermesi tepki topladı! Belediyeden açıklama geldi
İzmir'de öğrencilerden 10 Kasım koreografisi
Bloomberg’den S400 iddiası: ABD gelecek hafta Türkiye’ye yaptırımlarını açıklayacak