Gazeteci İsmail Saymaz, Tosuncuk lakabıyla bilinen Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın neden Türkiye'ye gelerek teslim olduğuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Halk TV canlı yayınında Can Coşkun'un Haber Masası yayınına video yoluyla bağlanan Saymaz, şu ifadeleri kullandı:
Mağdur ve masum olduğunu düşündüğü için "Beni Türk hakimlerine emanet ediniz" diyerek koşarak geldiğini düşünmüyorum. İhtimal o ki parası bitti. Benim kanaatim o.
Kafamı kurcalayan başka bir ihtimal daha var. Aranan sadece kendisi değil, kardeşi Fatih Aydın da aranıyor. O da onunla beraber Brezilya'daydı. Onu orada bıraktı. Acaba iki kardeş arasında anlaşmazlık mı var?
Acaba Mehmet Aydın şöyle bir plan mı yaptı... İşlediği suçlar 2018'in mart ayından geriye doğru sıralanıyor. Sonrasında herhangi bir suç işlemiş değil. O tarihte şirketlerine el koyulmuş ve kayyum atanmıştı. Bu bizi nereye götürür? 2019 yılındaki af yasasına götürür. 2019 yılında Mehmet Aydın'ın yargılandığı suçlarda infaz indirimi geldi. Bu önemli. Geldiğinde yatacağı süre bence 1-2 yıl yatmaz. Zaten bizde hırsızın, dolandırıcının uzun süre yattığı nerede görülmüş.
Kabil Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı
Koronavirüs de AKP oyunlarını durduramadı! CHP'li belediyelere yeni tuzak!
Can Atalay Meclis'e Silivri'den seslendi: "Geçerli bir Anayasa var mı?"
Pervin Ersoy eleştirileri sevmedi: Sosyal medyaya denetim istedi
400'den fazla şubesi var: Türkiye'nin tatlı devi iflas etti
Zafer Çağlayan bakın nerede ortaya çıktı!
FETÖ itirafçısı eski polis, Kur'an'a el basıp soruları teslim almış!
Mansur Yavaş, CHP'li ilçe belediye başkanlarıyla Anıtkabir'i ziyaret etti
CHP’li belediyenin ismine bile tahammül edemediler!
Görele eski Belediye Başkanı Hasbi Dede'nin yargılandığı taciz davası mağduru 17 yaşındaki Tuana'nın hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri ortaya çıktı