Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'li 16 ilçenin belediye başkanları, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşçıer, Gül Çiftçi, Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve çok sayıda partiliden oluşan kalabalık heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına geldi ve Atatürk'ün manevi huzuruna çıktı. Yavaş, kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan üzerinde "Ankara Büyükşehir Belediyesi" yazılı çelengi mozoleye koydu, ardından saygı duruşunda bulunuldu.
Mansur Yavaş başkanlığındaki heyet, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş daha sonra Misakı Milli Kulesine geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Yavaş, deftere şunları yazdı:
"Sizin öncülüğünüzde, milletimizin topyekûn en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin ana karargâhı Başkent'te, yine milletimizin takdiriyle ikinci kez Belediye Başkanı seçilerek manevi huzurunuza geldim. Aziz hatıranız önünde bir kez daha söz veriyorum; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimseyi ayırt etmeden, adil, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla kentimizi yönetmeye devam edeceğim. Milletimizin tarihten bugüne süregelen kadim özelliklerini ve evrensel hakları gözeterek Ankara'ya, Ankaralılara ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğim. Türk milletine olan sevginiz ve geleceğimize ışık tutan ilkeleriniz, her zaman olduğu gibi bundan sonra da en büyük yol göstericimiz olacaktır. Tek idealimiz, sizin yol göstericiliğinizde Başkent Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır bir kent hâline getirmektir. Ruhunuz şad olsun"
Mansur Yavaş, beraberindeki il başkanları ve partililer daha sonra yürüyerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Merkez Binası'na geçti.
KRT
Son hesaplara göre memur ve emekli maaşı ne olacak? İşte masadaki rakamlar64 izlenme
CHP'nin yeni parti meclis toplantısı nasıl şekillendi?27 izlenme
Engelli rolü yaparak dilenen adam, cezaya rağmen günü kârla kapattı20 izlenme
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, AKP'nin sonunun ne olacağını açıkladı63 izlenme
RTÜK'ten Halk TV'ye bir skandal ceza daha!42 izlenme
İşte BİM'in reklam karşılığı sansürletmek istediği haber!75 izlenme
ASELSAN mühendisinin şüpheli ölümünde eski eşin ifadesi ortaya çıktı: Hüseyin'i öyle bir götürdüler ki...851 izlenme
Saray’ın harcamaları altı ayda zirveyi gördü!78 izlenme