İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi öldü.
Saldırıdan günler sonra beklenen İran’ın misillemesi bu gece başladı. Tahran, İsrail’e onlarca insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenledi ancak İHA'ların İsrail'e ulaşmasının saatlerce süreceği belirtildi.
İSRAİL ORDUSU: HAZIRIZ
İsrail ordusundan saldırının başlamasının ardından yapılan ilk açıklamada “Savunma sistemlerimiz saldırılarla başa çıkmaya hazır” denildi.
İHA’ların İsrail’e ulaşmasının saatler alacağını belirten ordu açıklamasında, “Tehdit altındaki bölgelerde sirenler çalacak” denildi.
BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA
Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın gelişmeler üzerine ulusal güvenlik danışmanlarıyla bir araya geleceğini açıkladı. Biden’ın ekibi tarafından düzenli olarak bilgilendirildiğini belirten Beyaz Saray, "İran, İsrail’e hava saldırısı başlattı. İsrail'in güvenliğine desteğimiz tam. ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı (İsrail'in) savunmasını destekleyecek" ifadelerini kullandı.
IRAK VE İSRAİL HAVA SAHASINI KAPATTI
Güvenlik kaynakları, Irak hava sahası üzerinde onlarca İHA’nın tespit edildiğini aktardı. Irak Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ülkenin hava sahasının kapatıldığı ve tüm hava trafiğinin durdurulduğu belirtildi. İsrail de hava sahasını gelen ve giden uluslararası uçaklara kapattığını duyurdu.
İSRAİL KANALI: FÜZELER DE FIRLATILDI
İsrail'in Kanal 12 televizyonu, İran’ın İHA’lardan daha kısa uçuş süresine sahip füzeler fırlattığını duyurdu.
20 KG PATLAYICI TAŞIYORLAR
Eski İsrail Askeri İstihbarat Dairesi (AMAN) Başkanı Amos Yadlin, İHA’ların her birinin 20 kg kadar patlayıcı ile donatıldığını, İsrail'in hava savunma sistemlerinin bunları düşürmeye hazır olduğunu söyledi.
Sözcü
Barış Terkoğlu Barış Pehlivan'ın gözaltına alınmasında bilinmeyen detayı anlattı!48 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 922 yeni vaka tespit edilirken, 3 kişi hayatını kaybetti, 1105 kişi sağlığına kavuştu!34 izlenme
Trump’ı vuran silah ortaya çıktı: 16 milyon Amerikalıda var23 izlenme
Ramazan kolisi zamla doldu8 izlenme
Emeklinin umudu tükendi: "İntihar etmeye geldik! Ben 71 yaşındayım, daha ömrümde böyle bir zulüm görmedim"15 izlenme
İhracatçıların patronu isyan etti! 'Ülke batıyor'13 izlenme
Türk gıda devi iflas bayrağını çekti46 izlenme
Murat Ongun paylaştı: İBB soruşturmasındaki tanık Orhan Cevahiroğlu'nun yalan ifade verdiği ortaya çıktı29 izlenme
Sedat Peker ile Doğu Perinçek arasındaki gerilim tırmanıyor: 'FETÖ'ye zarif selam'
Son anketten dikkat çeken sonuçlar! İktidara yakın yazar açıkladı
Yargıtay'dan skandal karar! Öz kızını hamile bırakan baba serbest bırakıldı!
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 'EYT geç emekli olmak demekse, AKP 2008’de çok daha ağır bir EYT getirdi'