CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM’deki grup toplantısında Çin'den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının Keymen şirketi tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne her bir dozu 12 dolardan fatura edilip edilmediğini sordu. Kılıçdaroğlu, aşıların ücretsiz olduğuna dair bir beyanname olduğunu da belirterek, şunları söyledi:
"9 Şubat 2021 tarihine kadar, 10 milyon 162 bin 123 doz aşı getirildi, bunlar için Devlet Malzeme Ofisi Keymen firmasına 121 milyon 945 bin 476 dolar para ödedi." Buradaki soru şu, Aralık 2020 tarihinde Esenboğa Gümrüğünden geçiyor aşılar gümrükten geçen 1 milyon 342 bin 298 doz aşı gümrükten Keymen tarafından çekiliyor. Buradaki önemli nokta şu, gümrükteki beyana göre 1 milyon doz aşı için ücret alınmıyor. 1 milyon doz aşı ücretsiz, yani 12 milyon dolarlık aşı ücretsiz verilmiş. Sayın Bakan'a ve Erdoğan'a soruyorum, ücretsiz olarak ithal edilen 1 milyon doz aşı Devlet Malzeme Ofisi'ne her dozu 12 dolardan fatura edildi mi, edilmedi mi? Ücretsiz olduğu beyannamesinde var."
Kılıçdaroğlu’nun sözünü ettiği beyanname ortaya çıktı. Esenboğa Gümrük Müdürlüğü’nün 30 Aralık 2020 tarihinde düzenlediği beyannamede “1000000 ADET(UNIT)” ifadesinin karşısında 12 milyon dolar yazıyor ve beyannamenin devamı “12.000.000,00 USD BEDELSİZDİR.ARACI” deniyor.
İşte o belge:

http://www.krttv.com.tr/gundem/birmilyondozkoronavirusasisiningumrukbelgesiortayaciktih65211.html
CHP'den 'İsmail Arı' tepkisi: "Kalemden korkanlar yine devrede"13 izlenme
İsrail-Hamas geriliminde bilanço artıyor! Ölü sayısı 1000'i geçti33 izlenme
Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e tazminat davası13 izlenme
SGK açıkladı: Yemek kartıyla market alışverişine sınır35 izlenme
Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu! İşte şoke eden ifade15 izlenme
Mutfak tüpüne bir zam daha geldi!30 izlenme
Okuma yazma bilmeyeni sandık kurulu seçmen üyesi yaptılar!70 izlenme
Yavaş, Gökçek dönemine büyük fark attı106 izlenme