Hayati Diri 56 yaşındaydı. İnşaat işçisi olarak çalışıyordu. Haziran ayında sosyal medya üzerinden yatırım yapıp para kazandığını iddia eden bir şebekenin reklamına denk geldi. Onlarla WhatsApp üzerinden iletişime geçti. Eliptik Yazılım isimli firmaya toplamda 1 milyonu aşkın para yatırdı. Ancak hiçbir kazanç elde edemedi. Çete üyeleri Diri’den daha fazla para koparmaya çalıştı.
Diri yaşadığı sürecin ardından Temmuz ayında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayetçi oldu. Ancak 4 ayda bir arpa boyu yol alınamadı. Borç batağına saplanan Diri bugün ise yaşadıklarına dayanamayarak çalıştığı inşaattan atlayarak intihar etti.
Diri yaşamını yitirirken ölmeden önce çektiği video ise yürekleri yaktı. Diri, videoda dolandırıldığını belirterek telefonunun siber suçlara teslim edilmesini istedi. Diri’nin anlattıkları bir inşaat işçisinin dolandırıcılar nedeniyle yaşadıklarını gözler önüne serdi.
Kaynak: Gerçek Gündem
Gazeteci Erk Acarer Sedat Peker ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı, Erdoğan videosunun yayınlanmama gerekçesi ortaya çıktı!
Emekliler isyan etti: "Doktor 'Muz ye' dedi, hapımı alamadım"
Pençe-Yıldırım Harekâtı’nda 5 şehit
Canan Kaftancıoğlu’ndan Erdoğan ve Soylu’ya tazminat davası!
Saygı Öztürk canlı yayında Sedat Peker açıklaması yaptı, Peker’in adamından anında karşı açıklama geldi!
En borçlu belediye bunu yapmış! 41 personele Almanya gezisi!
Karnı aç olan vatandaş marketten ekmek çaldı "İşsizim, aç kaldığım için yaptım"
Memur ve memur emeklisine zamda anlaşma yok: Hakem heyeti karar verecek
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun
CHP’li belediyelerde asgari ücret ne kadar olacak?
Fetullah Gülen'in cenazesinde yüzlerini gizlemişlerdi: Kimlikleri ortaya çıktı
Bu nasıl bir kader!? 6 ay sonra aynı meydan aynı acı aynı kare
Flaş ayrılık: Ethem Sancak, TOGG Yönetim Kurulu'ndan istifa etti!
Son dakika! Kılıçdaroğlu Muharrem İnce görüşmesi bitti! İşte perde arkası…