Anasayfa1
28 Ağustos 2018 ( 602 izlenme )
Reklamlar

Türkiye'den Bulgaristan'a havalimanı ödemesi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, "3. havalimanında iç hat uçuşları Bulgaristan hava sahasını kullanacak, Türkiye ödeme yapacak" İlgezdi, bu durum için Türkiye'nin ciddi bir ödeme yüküyle karşılaşacağını belirtti.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul'da 29 Ekim'de hizmete açılması planlanan 3. havalimanı ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. İlgezdi, "3. havalimanının devreye girmesiyle birlikte, Bulgaristan hava sahasını kullanmak zorunda kalacak uçaklar için Türkiye, ciddi bir ödeme yüküyle karşılaşacaktır" dedi.

CHP'li İlgezdi, 3. havalimanından kalkan uçakların, pistlerin doğrultusu nedeniyle Bulgaristan hava sahasını kullanmak zorunda kalacağını söyledi.

Bunun iç hatlar uçuşlarında da geçerli olacağını, İstanbul'dan Ankara'ya uçan bir uçağın kalkışta Bulgaristan hava sahasını kullanması nedeniyle Türkiye'nin Bulgaristan'a ödeme yapacağını belirten İlgezdi, konuyla ilgili Meclis'te bir soru önergesi verdi.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlanması istemiyle verilen önergede, şu sorular yer aldı:

*Bulgaristan hava sahasını uçuşlara kapatılması durumunda, uçaklar hangi havalimanına yönlendirilecektir?

*İstanbulAnkara uçuşu için Bulgaristan veya Romanya'ya hazine tarafından para ödenecek olması hangi milli ve yerli planlamanın ürünüdür?

https://www.abcgazetesi.com/guncel/turkiyedenbulgaristanahavalimaniodemesi/haber101608

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye ekonomisi stagflasyona sürükleniyor Taksim'de 25 Kasım ablukası: Polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı! Erdoğan’ın canlı yayında yine prompteri bozuldu! 'Geri al, geri al' Al sana af! 1 hafta önce tahliye oldu, restoran basıp rastgele 2 kişiyi öldürdü!