CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de yaptığı grup toplantısında bir bakanın yasa dışı uygulamaları bulunduğu yönünde haberler aldığını söylemesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, o ismin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu bildirdi.
Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre Çavuşoğlu’nun uluslararası lobicilik faaliyetlerine katıldığı ve yüklü bir ödeme aldığı iddialarını aktaran Özel,
“Türk dış politikasını temsil eden bir kişinin böyle bir skandalda adı geçtiği için hemen açıklama yapması gerekiyor. Sessiz kaldığı her dakika ülkenin itibarını zedeler” dedi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın eski seçim kampanyası yöneticisi Manafort’un sızdırılan email yazışmalarında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde Başkan olarak görev yaptığı dönemde Ukrayna hükümeti adına para karşılığında lobi faaliyetinde bulunduğu öne sürüldü. Bu gelişmeleri Kılıçdaroğlu grup toplantısı sırasında dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun sözlerini yorumlayan CHP Grup Başkanvekili Özel, “Bu iddialar dünyanın neresinde olursa olsun sarsıcı iddialardır. Özellikle görevdeki bir bakan hakkındaysa daha da sarsıcıdır” dedi.
ULUSLARARASI SAYGINLIK VURGUSU
Konunun üzerine gidilmesi ve açıklığa kavuşturulması gerektiğini dile getiren Özel,
“Bu meselenin iki boyutu var. İlki Bakan'ın şahsi itibarıdır. İkincisi ise şu anda görevde olması nedeniyle Türkiye’nin itibarıdır. Bakanın suskunluğu rahatsız edicidir. Bu tip konularda açıklama yapılmadan geçen zaman aynı zamanda iddiayı güçlendirir. Hem bakan hem de bu konuda konuşması gereken diğer kişilerin susması nedeniyle ülkenin uluslararası saygınlığı zarar görüyor” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/chpliozeldencavusoglunaoiddialardogruh18734.html
AKP'lilere yasak yok! Fırat’ın kıyısına kaçak villa yaptırdı34 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 22.699 yeni vaka tespit edildi, 108 kişi hayatını kaybetti, 5.835 kişi sağlığına kavuştu!36 izlenme
Muğla Bölge İdare Mahkemesi Yılmaz Özdil'in evindeki yıkımı durdurdu!129 izlenme
Özel Harekâtçılar Bahçeli'nin önünde sıraya dizilmişti: Erdoğan'ın o sözleri 'El Öpme' skandalı ile yeniden gündemde32 izlenme
Prof.Dr. Aziz Çelik’ten emeklileri üzecek kötü haber: "Emekliler hiç zam almayabilir!"42 izlenme
Bekir Pakdemirli'nin 4 yıllık bilançosu: "Çiftçiler zarar ettim diyemez"50 izlenme
Fabrikada çalışan 4 işçide corona çıktı, işçiler işi bırakıp hastaneye koştu!75 izlenme
Rusya, Çernobil Nükleer Santralini vurdu!28 izlenme
Kılıçdaroğlu: Garibanın bankada dövizi olanı fonladığı bir düzeni getirdiler... Nas bunun neresinde?
Ankara'da 5 dk arayla halk otobüsüne 2 kez GBT uyguladılar !
Ayşe Ateş, Erdoğan'la konuştuklarını paylaştı
Atatürk dört bir yana fabrika kurarken Özal ve Unakıtan ne yaptı