Gazeteci Zeynep Gürcanlı, KRT TV ekranlarında yayınlanan Şimdiki Zaman programında memur ve emekli maaşlarına gelen zamlar hakkında konuştu.
Gürcanlı, yüzde 30.5 oranında yapılan zammın TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranının altında kaldığını hatırlatarak "Ama o memurun, emeklinin evinde kullandıkları elektiriğe ve doğalgaza yüzde 150 zam yapıyorlar" dedi.
Gürcanlı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" açıklamasına tepki göstererek "Ama 'ezdirmeyeceğiz' lafının karşılığı yüzde 25 ise, biz ezildik gittik zaten. Şöyle bir ifade var, Ankara'da bu çok konuşuluyor, emekli avucunu yaladı. Enflasyonun karşısında ezdirdiler emekliyi" ifadelerini kullandı.
Gürcanlı'nın değerlendirmeleri şöyle:
Kesinlikle yeterli değil. Verilen zamlar 'büyük iyilik yaptık' denilerek veriliyor. Ama o memurun, emeklinin evinde kullandıkları elektiriğe ve doğalgaza yüzde 150 zam yapıyorlar. Kaldı ki kendilerinin açıkladığı enflasyon oranını bile yakalayamıyor memurun maaş artışı. TÜİK enflasyonu yüzde 36 olarak açıkladı ama zam oranı yüzde 30.5'te kaldı.
Daha kötüsü emeklilerin durumu. Memur emeklileri ne kadar zam alacaklarını biliyorlar. Ama ben fikir emekliyisim, ne kadar alacağımı bilmiyorum. Yüzde 25 alacağımızı varsayıyoruz sadece. Cumhurbaşkanı'nın ağzından 'ezdirmeyeceğiz' diye bir laf çıktı. Ama 'ezdirmeyeceğiz' lafının karşılığı yüzde 25 ise, biz ezildik gittik zaten. Şöyle bir ifade var, Ankara'da bu çok konuşuluyor, emekli avucunu yaladı. Enflasyonun karşısında ezdirdiler emekliyi.
'ORTA SINIFIN GELİRİ DÜŞSÜN, HÜKÜMETE BAĞIMLI OLSUN, BÖYLECE DE İKTİDAR PARTİSİNE OY VERSİN'
Orta sınıfı yıkma eğilimine girildiği konuşuluyor. Orta sınıf bir şekilde devletten yardım almayan, kendi geliriyle yaşayan, kendi yağında kavrulan bir sınıftı. Bu bağımsızlık siyaseten daha özgür düşünmesini ve muhalefete de oy vermesini sağlıyordu. Şimdi herkesi bağımlı hale getirerek, bir şekilde iktidar kimse (ki burada AKP var) bu bağımlılık çerçevesinde oy artırırız diye düşünülüyor. Ankara'da doğalgaz desteği konuşuluyor. Bir ara kömür desteği veriyorlardı, şimdi doğalgaz desteği verileceği konuşuluyor. İlk faturaları bekleyecekler, o faturalar çerçevesinde böyle bir destek açıklanacak. Verilsin elbette ama orta alt sınıfa hiçbir şey vermiyorlar, giderek onların da alt gelir seviyesine gelmesini sağlamaya çalışan bir hükümetle karşılaşmaktayız. Diğer taraftan zengin kesime her türlü garanti veriliyor. Döviz garantisi, liman garantisi... Onların geliri kaybolmasın diye hükümet kesenin ağzını açmış. Zenginin geliri azalmasın ama orta sınıfın geliri düşsün, hükümete bağımlı olsun, böylece de iktidar partisine oy versin gibi bir siyasal yola girmiş durumda AKP.
Ortaokul öğrencisi tüfekle vurmuştu! Okul müdüründen haber var13 izlenme
Hükümete yakın TGRT Haber'den zamlara ve Türkiye'deki duruma isyan!68 izlenme
AKP’li kadınlar yönetimi topa tutup istifa ettiler, kenti 51 yıl sonra CHP kazandı!42 izlenme
TBMM'de oylama krizi: AKP'li vekillerden 'sahte oy' skandalı!19 izlenme
Taksim saldırısının faillerinin sahte evlilik belgesi ortaya çıktı56 izlenme
Hakaret davaları kazanç kapısı olmaktan çıkarıldı53 izlenme
Son ankette sürpriz sonuçlar! Halkın yüzde 66,7'si memnun değil, İmamoğlu Erdoğan'ı geçiyor!102 izlenme
#SeniSevmekNeGüzel199 izlenme
Kazdağları’ndaki orman yangını büyüyor!
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diyenler dönemedi, Atatürk’e saygı duymayan teğmen TSK’ya geri döndü
Erdoğan'ın madenci tekmeleyen müşaviri AKP'den aday!
Mansur Yavaş'tan iktidara ve Ankara'yı yönetenlere zor soru "Metroyu 17 yıldır neden yapmadınız?"