Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Cami’de cuma namazını kıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ta İmamoğlu’na eşlik etti.
“BU İŞ A KİŞİSİ, B KİŞİSİ MESELESİ DEĞİL”
Cuma namazının ardından kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu’na 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Bize yapılan yanlışları güçlü olunca biz başkalarına yapmamalıyız.” sözleri soruldu. İmamoğlu, Abdullah Gül’e teşekkür ederek, “Sürece dair yorum yapması sevindirici ama seslerinin daha gür çıkmasını istiyorum. Bu ses, böyle yumuşak bir tonda ses olmamalı. Bu iş parti meselesi değil. Bu iş A kişisi B kişisi meselesi de değil. Bu iş, Türkiye Cumhuriyeti’nin 82 milyon insanın geleceğe dair umutla bakabilmesi meselesi. Onun için sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ederiz. Kesinlikle geçmişte de hatalar olmuş, zulümler olmuş. Tek yönlü değil ki, kime yapılsa karşısında olmalıyız. Ders çıkarmalıyız. Ama seslerinin daha gür çıkmasını, daha yoğun bir şekilde sürece dair fikirlerini beyan etmelerini dilerim.” diye yanıt verdi.
“İNSANLAR BİZE GÖREVİN VERİLMESİNİ BEKLİYOR”
YSK’nın Büyükçekmece kararının ertelenmesine ilişkin de değerlendirme yapan İmamoğlu, bunun yanlış olduğunu ifade ederek, “Buradan bir şey arıyorlarsa yazık. YSK, demokrasi adına bu ülke adına büyük bi vazife üstlenmiş durumda. Demokrasi bizim nefesimiz. O bakımdan hep söylüyorum bu 35 yıllık mücadele değil. 1876’dan beri sandık için mücadele veriyoruz. Sultan Abdulhamid Han bu ülkeye sandığı getirmiştir. 1908’de bir daha getirmiş. 2019’dayız. Dünyanın her yerinden bizi insanlar üzülerek izliyor. Şeffaf bir bir biçimde biz bu sürece katkı sunduk. Artık YSK bu sürecin sonlanması için kararını vermeli. Milleti rahatlatmalı. İnsanlar, bize görevin verilmesini bekliyor. Bizi ve 16 milyon insanı geciktirmesinler.” diye konuştu.
FETÖ üyeliğinden hapse çarptırılan işadamı, AKP’ye yakın derneğin şube başkanı oldu!157 izlenme
CHP'de İmamoğlu hazırlığı başladı: Kurmaylar tek tek anlattı18 izlenme
Kriz eczaneleri de vurdu: Yaşamsal öneme sahip ilaçlara ulaşmak zorlaştı!66 izlenme
Kedicik Ceylan Özgül iddialarını sürdürüyor: İçeride her türlü işkence vardı1127 izlenme
Kahramanmaraş depremini anlatırken Malatya depremine yakalandı74 izlenme
CHP Parti Meclisi Toplandı: Adayların başta Adana, Mersin ve Aydın olmak üzere çeşitli illerde açıklanması bekleniyor.26 izlenme
Azerbaycan - Ermenistan savaşında son durum: Stratejik tepeler Azerbaycan'da, Ermeni askerler esir düşüyor!76 izlenme
İşçiler direnişe başladı, Valilik yasakladı!42 izlenme