-CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen casusluk soruşturması dolayısıyla tutuklama kararı verilmesi, Trabzon'da geniş bir şekilde protesto edildi. Kentte düzenlenen Demokrasi Yürüyüşü'nde bir konuşma gerçekleştiren CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, bu kararın adalet sistemine bir darbe olduğunu belirtti.
Trabzon kent merkezinde, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na yönelik casusluk soruşturması üzerinden alınan tutuklama kararı, toplu bir şekilde protesto edildi. Kahramanmaraş Caddesi'nden start alan yürüyüş, Atatürk Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüşe CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, söz konusu suçlamanın insanlık onuruna yapılmış bir saldırı olduğunu dile getirerek, "Yargı bağımsızlığı artık siyasetin aracı haline gelmiştir. Bu saldırı, yalnızca Ekrem İmamoğlu'na değil, milyonlarca kişinin iradesine yöneliktir. Biz bu ülkenin geleceğini iftiralarla değil, gerçekler üzerinden inşa edeceğiz," ifadelerini kullandı.
Gazete Pencere
Ankara'yı sallayacak iddia: AKP'de 'İmamoğlu' paniği... Cumhurbaşkanı'na gittiler
Arka masasında oturduğunu fark ettiği husumetlisine kurşun yağdırdı
İki yıl geçti ama onlar hâlâ çadırda: “Soğukta, yağmurda, rüzgârda bazen fırtına çıkıyor korkuyoruz. Engelli oğlumla beraber kalıyoruz başka gidecek yerim yok”
Türkiye'de üretilen çamaşır makinesi Finlandiya'da daha ucuz! "Burada 299 Euro olup Türkiye’de nasıl 500 Euro olabiliyor? Lütfen birisi bana bunu açıklasın"
Yaptırım iddiası THY hisselerini vurdu
Meclis pizza, pide ustası alacak
Tartışma yaratan polemik: İzmir’de “TKP’liyim, oyum AKP’ye” demişti, AKP Gençlik Kolları yöneticisi olduğu iddia edildi
NYT'de 'Erdoğan' analizi: "İktidarda kalmak için akla gelen her yolu kullanacak"
AKP ve MHP'den Atatürk ismine ret oyu!
Menzil Cemaati'nde miras kavgası yurt dışına taştı: Müritler dergâhta birbirlerine bıçak çekti!
Ömer Çelik ve Mehmet Özhaseki'ye zor soru: Savcı niye değişti?
Balıkesir depreminde bir evin kamerasına yansıyan görüntülerde, depremin şiddeti gözler önüne serildi!
Vali'den kaymakamlara: Ölüm sayısı ilk 5 aydaki sayının o kadar çok üzerinde ki, şaşırırsınız!
Yeniden Refah Partisi'nden açıklama: "Tayyip Bey'e seçim kazandırmak zorunda değiliz"