Şubat ayında meydana gelen deprem felaketinin üzerinden aylar geçmesine rağmen Türk halkı barınma sorununu henüz çözebilmiş değil. Depremin yıkıcı etkisini ve kaybettiklerinin üzüntüsünü yaşayan bölge halkı, bunlar yetmezmiş gibi bir de kalacak yer sorunuyla baş etmek zorunda kalıyor.
Bölgede yaşayan vatandaşlarımız bu sorunu yaşarken, Suriyelilere ise eşyayla dolu konteynerler verilmesi tepkilere neden oldu.
Sosyal medyada paylaşılan ve gündem olan görüntülerde AFAD tarafından yapılan konteynerlere Suriyelilerin yerleştiği ortaya çıktı.
Suriyelilerin bu konteynerlere yerleşme nedeni de bir o kadar tepki çekti. Kira ödememek için AFAD tarafından verilen yapılara yerleşen Suriyelilerin hem bu yükten kurtuldukları, hem de elektrik ve suyu bedava kullandıkları belirtildi.
Daha önce de sık sık konteynerlerin Suriyelilere verildiği iddiası gündeme gelmiş ancak yetkililer tarafından yalanlanmıştı. Ancak bu sefer görüntülerin sosyal medyada, konteynerlere yerleşen Suriyeliler tarafından paylaşılması iddiaların doğru olduğu yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Yeniçağ
Fethiye'de meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasına yansıdı
Ankara'da bir erkek, eşini sokak ortasında darp etti!
Deprem bölgesindeki sağlık çalışanından Erdoğan'a tepki! 'Gelsin Cumhurbaşkanı buraya gelsin bakalım, yüzü yetiyor mu?'
AKP'li vekil Hacı Özkan öğrenci burslarını fazla buldu! '650 değil 250 lira olması lazım!'
Üretim maliyetleri arttı şekerde de zam kapıda!
Trafik cezalarına büyük zam!
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme
Emekliler Erdoğan'ın açıkladığı 5 bin liralık ‘ikramiyeye’ isyan etti: ‘Ne alabilirim ben 5 bin lirayla’
CHP'li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu "AKP ve MHP, şehit doktorun adını yaşatmamızı istemedi!"
EYT’den emekli olamadı yeniden hesaplama istedi: Emsal kararla emekli edildi