İktidarın yanlış ekonomi politikaları ülkeyi felakete sürüklerken kapanan şirket sayılarındaki artış da dikkat çekti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yayımladığı “Kurulan ve Kapanan Şirket’ istatistiklerine göre Temmuz 2024’te, kapanan şirket sayısı Temmuz ayında Haziran ayına göre yüzde 42,9 artarak 2 bin 22’den 2 bin 889’a yükseldi. Kurulan şirket sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 artış gösterirken, kapanan şirket sayısı ise yüzde 39,8 artış gösterdi.
Bu rakamlarla beraber bu yıl Temmuz ayına kadar kapanan şirket sayısı 14 bin 828 oldu.
Temmuz’da kapanan şirket ve kooperatiflerin; 1051’i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 421’i imalat, 307’si inşaat sektöründe yer aldı. Bu ay kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin 597’sini toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 273’ünü inşaat, 157’sini ise imalat sektörü oluşturdu.
Kaynak: TELE1
Ankara Barosu Başkanı: Sıra bize geldiyse bedel öderiz129 izlenme
Vatandaşın borç sarmalı büyüyor86 izlenme
Yıkılan caminin arazisi Katar Şeyhi'ne verilecek!138 izlenme
İBB'deki israf 'pes' dedirtti: 8 kişinin çalıştığı yere her gün 20 gazete!93 izlenme
Gözaltına alınan Zeydan Karalar'dan ilk görüntü: "Etkili basın, etkili siyasetçi kim varsa susturacaklar"43 izlenme
Türk kadınlarının görüntülerini gizlice çeken bir Pakistanlı sapık daha! Kim bu tehlikeye dur diyecek?130 izlenme
Ege Akersoy'a 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasından beraat43 izlenme
Her Taşın Altında Palalı Sabri!257 izlenme
Erdoğan, Bank Asya'nın açılışında Fethullah'a yanaşmaya çalışırken bakın nasıl görüntülenmişti !
İcra patladı, iktidar fazladan icra dairesi açılmasına izin verdi!
CHP'li Günaydın 'Başsavcıya çifte maaşı' Meclis'te gündeme getirdi, AKP'den tek bir yanıt çıkmadı! " Her konuya laf yetiştiren arkadaşlar buna ne diyorsunuz ya?"
AKP'liler sırayla birbirine giriyor: Tezcan ve Kuzu arasında FETÖ kavgası!