Geçen ay affını isteyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden aldığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son icraatı yeni randevu sistemi ile hastanelerdeki yoğunluğu ve randevu bulamama sorunu çözmeyi hedeflemişti.
Eski bakanın adeta 'sağlıkta devrim' olarak kamuoyuyla paylaştığı sistem gidilmeyen randevuların en aza indirilmesini ön görüyordu.
TEYİT EDİP GİTMEYENE CEZA
Yine sisteme göre; Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden alınan randevuya gidileceği de SMS, EMail, ya da 182 numaralı telefon üzerinden yapılan aramayla teyit ediliyor.
Eğer hasta tüm bunlara rağmen randevusuna gitmezse o bölümden 15 gün boyunca bir daha randevu alamıyor.
KURUNUN YANINDAN YAŞ DA YAKILDI
Buraya kadar her şey normal gözükse de Sağlık Bakanlığı'nın yeni sistemi kurunun yanından yaşı da yakarak randevusuna giden hastayı ya da gidemeyeceği randevuyu iptal edeni de cezalandırıyor.
Herhangi bir bölümden aldığınız randevu sonrası muayene olduğunuzda 15 gün içinde o bölüme yeniden randevu almanız bakanlığın yeni sistemi tarafından engelleniyor.
15 gün içinde kontrole gitmek ya da başka bir hastanenin hizmetinden faydalanmak mümkün olmuyor.
İPTAL EDEN DE YANDI
Aynı duru iptal edilen randevular için de geçerli. Aldığınız randevuya gidemeyeceğinizi bildirip önceden aldığınız randevuyu iptal ederseniz de aynı bölüm için randevu alma işlemleriniz 15 gün boyunca durduruluyor.
Sözcü
MHP Gn. Bşk. Yrd. Yaşar Yıldırım'dan skandal sözler 'CHP'nin asıl hedefi tek adam rejimini devirip demokrasi getirmek. Buna müsaade etmemek gerekir !'305 izlenme
Muharrem İnce'den canlı yayın açıklaması "Herkese yapsanız da bana yapamazsınız!"52 izlenme
Çarpıcı anket sonucu: Seçmenin yüzde 54’ü ‘AKP iktidardan düşecek’ dedi!37 izlenme
RTÜK'ü AKP'lilerin çiftliği yapmışlar! Eski üyesi RTÜK'te neler olduğunu anlattı!102 izlenme
'Ekonomi güzel, her evde 3 araba var' diyen AKP'liye cevap 'Ben seni 40 senedir tanıyorum, senin bir bisikletin bile yok !'1684 izlenme
Putin’in neden Donetsk ve Luhansk (Donbas)’ı tanıdığı ortaya çıktı! Bakın arkasındaki asıl neden neymiş?60 izlenme
Kaz Dağları'ndan sonra altın tehdidi Murat Dağı'nda! Kritik gün 19 Ağustos107 izlenme
Adana’da 830 Suriyeli öğretmen atandı!610 izlenme