Anasayfa1
11 Temmuz 2019 ( 105 izlenme )
Reklamlar

Herkesin bildiği dev Türk şirketi satıldı!


Filli boya resmen satıldı

Japonya merkezli Nippon Paint Holdings Filli Boya markasını da barındıran dekoratif boya ve yalıtım sistemleri şirketi Betek Boya ve iştiraklerine ait hisselerin alımını tamamladığını açıkladı.



İşlemin finansal danışmanlığını yürüten Ünlü&Co 26 Nisan’da yaptığı açıklamada Betek Boya ve iştiraklerine ait hisselerin Nippon Paint Holdings’e devir sözleşmesinin imzalandığını belirtmişti.

Nippon’da yapılan açıklamaya göre Betek Boya ve iştiraklerine ait hisselerin toplam satın alma bedeli 1.4 milyar TL, olurken, şirketin borçlarını da içeren işletme değeri (enterprise value) ise 2.39 milyar TL olarak belirlendi.

İşlemin tamamlanmasından ve uygun prosedürlerin izlenmesinden sonra, Nippon, mevcut borcun yeniden finanse edilmesi amacıyla Betek Boya’ya sermaye artırımı sağlayacak.

REUTERS

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/filliboyaresmensatildi5224759/?fbclid=IwAR1IHaELzKytAwGVlTcpAVQFZJFpsphY2pnuSGVV0Fw0RrYH6FVPrpTx0qM

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyetinde dikkat çeken isim! Haluk Bayraktar da Ukrayna'ya gitti FETÖ firarisi Zekeriya Öz için zamanaşımı talebi Bir Türk gencinin isyanı: "Türk vatandaşıysan paran yoksa muayene olamıyorsun ama Suriyeliyseniz bedava" Çalışma Bakanlığı'ndan Doruk Madencilik açıklaması: "İşçilerin 36 milyon lirası yatırıldı"