ABD askerleri 15 yıl önce bugün Saddam Hüseyin’in Bağdat’taki heykelini devirmişlerdi. Saddam’ın kimyasal silahlara sahip olduğu iddiasıyla başlayan Irak Savaşı bölgede milyonlarca insanın yaşamını etkilemişti. Sonrasında ise ABD'nin Irak'la ilgili kimyasal silah iddialarının doğru olmadığı ortaya çıkmıştı.
2016 yılında BBC, Saddam heykelinin parçalandığı an orada olan bir Iraklıyla röportaj yapmıştı. Iraklı Kadim Şerif Hasan el Jaburi, yapılan kutlamalara katılmış, eline geçen balyozla heykeli parçalamak için heykelin bulunduğu alana gitmişti.
El Jaburi, “Saddam gitti ama onun yerine şimdi 1000 Saddam var” diyor ve ekliyor: “Elimde olsa heykeli yeniden dikerdim ama öldürülmekten korkuyorum.”
Nihal Olçok'tan Sedat Peker'e flaş çağrı!
Sağlık Bakanı açıkladı: 37.303 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.277.880’e, can kaybı da 31.385’e yükseldi!
Alkol ve sigaraya ÖTV zammı
AKP'lilere seçim yasağı yok! AKP'li adaydan kamu binalarında propaganda
Bilim Kurulu'ndan flaş açıklamalar! Tam açılma olacak mı? Aşı kimliği şartı mı geliyor?
Narin Güran cinayeti davası: Nevzat Bahtiyar'ın avukatından cezaevindeki Güranlar için nakil başvurusu
Seren Serengil belediye önünde AKP'li başkana seslendi: "Allah korkun yok, bizden mi korkuyorsun? Allah'ın yok ki senin"
Koronavirüs uyarılarına rağmen camiye giden vatandaş: Allah’ın evine virüs bulaşmaz
Türk-İş Başkanı Atalay’dan savunma: Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım
Sabah gazetesinden kontrolsüz göçü aklama girişimi: "Türkiye'deki gençler iş beğenmiyor!"