İmamoğlu'nun, sonlandırılan KKM uygulamasıyla ilgili geçmişteki konuşması yeniden gündem oldu: "TCMB'nin KKM kaynaklı zararı 833 milyar TL"

25 izlenme 23 Ağustos 2025
Reklamlar

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulaması sona erdi.



Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada “Merkez Bankası, KKM hesap açma ve yenileme işlemlerinin, YUVAM hesapları hariç, 23 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla sonlandırılmasına karar vermiştir. Bu tarih öncesinde açılmış hesapların vadeleri sona erdiğinde ilgili tebliğler yürürlükten kaldırılacaktır. Bu karar ile birlikte KKM’nin TL’ye geçişine ve yenilenmesine ilişkin toplam hedef kaldırılmıştır. Bu çerçevede zorunlu karşılık faiz ve komisyon düzenlemeleri gözden geçirilmiştir” denildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mustafa Kemal Atatürk'ün yeni videosu ortaya çıktı Protestolar yayılıyor: İran, Instagram ve WhatsApp’a da erişimi kesti AKP'de istifalar hız kesmiyor! Bir ayda 57 bin üyesi AKP'den istifa etti! AKP Genel Başkan Yardımcısı 'Türkiye'de insan hakları ihlali yok, hani somut örnek?'