Milyonlarca çalışanı doğrudan vatandaşı da dolaylı olarak etkileyen asgari ücrete yapılan yüzde 30'luk zamla 22 bin 104 liraya ulaştı. Ekonomi yönetiminin 'Fazla verenin elini tutmuyoruz' açıklamalarına ise bir yenisi AKP'li Elitaş'tan geldi. Elitaş, asgari ücrete zam yapılmamasını, vatandaşın tasarruf bilinci olmamasına yordu.
AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Diyelim ki 22 bin 100 lira veya 30 bin lira maaş alan bir kişiye 10 bin lira zam yaptığınızda; bunun 3 bin lirasını harcayayım, 7 bin lirasıyla tasarruf edeyim demez. 10 bin lira veya daha fazla olsa 15 bin lira da yapılsa eskiden kalmış eksik gördüğü ihtiyaçlarını bir an önce gidermenin yoluna gider." şeklinde konuştu.
Elitaş daha sonra bu durumun mal ve fiyat dengesini altüst ederek enflasyona baskı unsuru oluşturacağını öne sürdü.
Elitaş, yapılacak zamla birlikte refah seviyesinin ilk anda artmasıyla bir mutluluk yaşanacağını ancak gelecek süreçte bu durumun mutsuzluğa dönüşeceğini de sözlerine ekledi.
Türkiye'de 2025 yılı için yüzde 30 zamla belirlenen net asgari ücret 22 bin 104 lira olurken brüt asgari ücret 25 bin 5 lira olarak belirlenmişti. Türkiye bu rakamla birlikte Yunanistan'ın bile gerisine düşerek Avrupa'daki 22 ülke arasından sondan altıncı sırada yer aldı.
Avrupa'daki ülkeler arasında liderliği ise 2 bin 637 euro ile Lüksemburg aldı.
Ukrayna 182 euro ile sonuncu oldu. Türkiye 684 euro ile 28 ülke içinde 22. oldu.
Eurostat verilerine göre Türkiye'deki brüt asgari ücret güncel Euro kuruyla 684.32 Euro olurken, asgari ücret karşılaştırmalarında Türkiye yine alt sıralarda kaldı.
Sözcü
Dolar düştüğü halde pahalılık bitmedi, halk tepkili 'Milleti mağdur ediyorlar. Ne gerek var ki bunlara? Ama hakkımızı da helal etmiyoruz bunu da bilsinler!'56 izlenme
CHP'li Tanrıkulu: "İmamoğlu'nu ağır suçlamalarla buraya getirdiler, ellerinde hiçbir kanıt yok”12 izlenme
Gaziantep'te 'Katil Erdoğan' sloganları !2400 izlenme
Öğrenciyi taciz eden öğretmene beraat verildi! "Rahatsız edici nitelikle olsa da cinsel taciz suçu vücut bulamamıştır"127 izlenme
MEB’in imam hatip ısrarı! Diğer okullar yok sayıldı87 izlenme
CHP'li vekil yüzde 140 zamdan kurtulmanın yolunu açıkladı! AKP'nin fahiş elektrik zammındaki açık25 izlenme
Niğde'de 6 ay içinde biteceği söylenerek temeli atılan tesise, üzerinden 2,5 yıl geçmesine rağmen bir çivi bile çakılmadı!82 izlenme
Yengisini Öldürdü, Taksirle İndirimden Tahliye Edildi34 izlenme