Suriye'de 2011 yılı ilkbaharında başlayan iç savaş, 27 Kasım'da cihatçı HTŞ'li grupların başlattığı operasyonlar kapsamında birçok şehrin ele geçirilmesi ve son olarak 7 Aralık’ta başkent Şam’ın ele geçirilerek Beşar Esad’ın ülkeden ayrılması ile son buldu.
Suriye’de yeni dönemin başlamasının ardından birçok kentte bulunan Rus askerleri de bulundukları bölgelerden ayrıldı. Son olarak Şam’da bulunan Rus askerleri de başkentten ayrılarak Tartus şehrinde bulunan Rusya’ya aut Hmeymin Üssü’ne gitti.
Şam’da hazırlıklarını tamamladıktan sonra Rus askerlerinin bulunduğu onlarca askeri ve zırhlı araç, konvoy halinde şehirden ayrıldı. Başkent Şam’dan çıkan ait araçlar Tartus’ta bulunan üsse hareket ederken, konvoyu gören muhalifler ve Suriyeliller, güzergah üzerinde Rus askerlerine Suriye Milli Ordusu bayrağı açarak ve sloganlar atarak tepki gösterdi.
Rus konvoyu başkent Şam’dan ayrıldıktan sonra Lazkiye Limanına yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Hmeymin Üssü'ne ulaştı.
Tele1
Bahar-Nihal Candan kardeşlerin tutukluluğuna itiraz!
Şahan Gökbakar'dan iktidara bir şarkı daha geldi! "Yeniden ister misin deseler..."
Enflasyon ve vergi maaşları yuttu
Suriye'deki katliamları protesto eden alevi örgütlerine polis engeli
Genç işsizler milyonları aşarken, sayıları 200 bine ulaşan hafızlara istihdam alanı açıldı!
Ayşe Ateş'ten bomba soru: "Sinan Ateş’in katilini evinde saklayan Akgül mükafat olarak mı MHP’den vekil yapıldı?"
Atatürk'ün yapay zeka ile çizilmiş 2022 görüntüsü olay oldu!
Erdoğan da Bahçeli de yeşil ışık yakmıştı: Duruşmalarının TRT’de yayımlanması teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Yenidoğan Çetesi'nde doktorların bebek başına para pazarlığı
Türkiye'nin gururu dev holding jet hızıyla battı! Harvard Üniversitesi’nde ders ve tez konusu olmuştu
Ümit Özdağ'ı esnaf ziyaretinde üzen cevap: “Dükkân sahibim Afgan. Ben ona kira ödüyorum. Burayı satın alıp vatandaşlık aldı”
Türkiye bunu da gördü... Yolsuzluk yapan memur ilanla aranıyor!
IMF'den Türkiye'ye uyarı: "Asgari ücreti çok artırmayın"
Bakan Nabati'den faiz kararı sonrası bankalara çağrı: Piyasa faizlerinin tek haneye inmesini bekliyoruz