Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in kaldığı öğrenci yurdundan ayrıldıktan sonra kaybolup Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sınırındaki Van Gölü kıyısında cansız bedeninin bulunmasının üzerinden tam 1 yıl geçti.
Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş, dosyada ilerleme kaydedilmediğini, sürecin çok yavaş yürütüldüğünü söyledi. Baba Kabaiş, "Yani bir genç kız, bugün üniversite öğrencisi demek bir memur demektir. Devlete öyle olmak olması lazım. Ama maalesef o şekil çalışmalar yürütülmüyor. Biz bir senedir acı çekiyoruz" dedi.
"ÇOK ZOR DURUMDAYIZ"
Kızının katilinin bulunması amacıyla mücadelesini sürdürdüğünü belirten Nizamettin Kabaiş, şöyle konuştu:
"Adalet Bakanlığı'na gittim. Avukatlarımız uğraşıyor, sürekli ben de onlarla beraber geliyorum. Hem Diyarbakır Barosu hem Van Barosu sürekli geliyoruz savcılığa, sorduğumuz soruların cevabı gelemiyor. Artık yani en son ikinci savcımız da sağ olsun kendisi söyledi. Soruların gelen cevaplar biz sizinle paylaşıyoruz ama maalesef önemli soruların cevabı Adli Tıp'tan gelmiyor. O yüzden Ankara'ya gittim orada suç duyurusunda bulundum. Yani artık açıklaması lazım yani nereye kadar kovalamaca nereye kadar gidecek? Bir sene oldu. Yani katillerin izi vardır. Katiller tutuklu değildir. İki iki erkeğe ait DNA resmi olarak dosyada yazılıdır. Bellidir ki o iki erkeğe ait DNA kime aitse onlar Rojin'e zarar vermiş. Katiller onlardır. Bir an önce onları yakalasınlar. Biz de biraz nefes alalım. Aile olarak biz çok zor durumdayız. Psikolojim bozulmuş. Ben sürekli ilaç kullanıyorum. Çok zor durumdayım."
Kendilerine destek olanlar sayesinde ailecek kendilerini yalnız hissetmediklerini söyleyen acılı baba, Van halkına, milletvekillerine, avukatlara, yanlarında olan bütün kurumlara teşekkür etti.
TELE1
Gündüzün ve karanlığın tarifi işte böyle yapılamaz !446 izlenme
Kamu ihalelerinde adres değişmiyor: Teşvik, ihale ne varsa 5'liye32 izlenme
İddia: Soylu'nun ekibinden 3 polis müdürü 32 milyon TL'ye gece kulübü aldı36 izlenme
Bakan Koca, güncel tabloyu açıkladı: Can kaybı 4.842'ye, vaka sayısı da 181.298'e yükseldi!96 izlenme
Alçağın biri, Atatürk görselini yere atıp defalarca bastı, müdahale havadan geldi!28 izlenme
Rize Valisi, AKP il başkanından hediye olarak umre istedi!92 izlenme
Bu hafta beklenen karar İmamoğlu davasının seyrini değiştirebilir15 izlenme
En borçlu belediyeler AKP'li çıktı30 izlenme
Alkol yasağına ilişkin resmi açıklama gelmeden, Şişli'de bir markete 'yasak' kararı asıldı!
Özgür Özel'den gizli tanıklarla ilgili çarpıcı iddia: CHP’den İBB iddianamesi sonrası gövde gösterisi
Erdoğan, teyzesinin oğlunu bakan yardımcısı yaptı!
Sosyal medya bunu konuşuyor: Bilal Erdoğan hangi vasıfla Tahran’daki delegasyonda yer aldı?