İktidarın ekonomik krizi önlenemez hale getiren politikaları milyonlarca yurttaşı yoksulluğa sürüklerken AKP’li belediyeler tartışmalı harcamalarından krizde de vazgeçmedi.
Toplam 1 milyar TL’yi aşan borcuna karşın muhtarları Balkan gezilerine götüren, AKP milletvekillerini de kapsayan 11 kişilik heyeti ABD’de gezdiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yılın ocak ile haziran ayları arasında yaptığı harcamalar belli oldu.
Birgün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre, AKP’li Yücel Yılmaz yönetimindeki idarenin altı ayda toplam 601,3 milyon TL harcadığı açığa çıktı. Söz konusu bu harcamaların geçen yılın aynı dönemine oranla artışı yüzde 186 olarak belirlendi.
BELEDİYE YERİNDE DURMUYOR
AKP’li belediyenin gezi programları oldukça dikkat çekici:
•15 Şubat’taki kararla İsveç Malmö’ye ziyaret düzenlendi. Masraf belediyece karşıladı.
•1418 Mart'ta Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrine bir heyet gönderildi. Giderleri belediye ödedi.
•Sırbistan Belgrad’a 30 Haziran 7 Temmuz arasındaki geziye Başkan Yılmaz ile AKP’li vekil Pakize Mutlu Aydemir’in ve personelin katılmasına karar verildi.
Süleyman Soylu'ya 'kel' demek yine soruşturma konusu oldu!94 izlenme
AKP’nin ‘asrın projesi’ 5 yıl dayanabildi: Borular patladı!673 izlenme
İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili Suat Sarı istifa etti37 izlenme
Savaştan kaçan Lübnanlılar Türkiye’ye geliyor37 izlenme
Meral Akşener'den bomba iddia! 'Bu millete domuz yedirdiler!'129 izlenme
Yapay zekaya göre asgari ücret ne kadar olacak?91 izlenme
AKP’li belediyeler yayı gerdi milyonluk ok atıyor!66 izlenme
Peynire gelen zam isyan ettirdi42 izlenme