Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın 2018 yılındaki Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonraki ilk ziyareti Ankara’da coşkuyla karşılanırken, Türkiye’nin ekonomide yaşadığı zor bir döneme denk gelmesi gözleri olası anlaşma ve iş birliklerine çevirdi. İngiliz haber ajansı Reuters’ta yayınlanan haberde Selman’ın Körfez ötesindeki imajını düzeltme çabalarının bir adımı olan ziyaretin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye'nin zor durumdaki ekonomisini rahatlatmaya yardımcı olabilecek mali destek arayışında olduğu bir döneme rastlamasına dikkat çekildi.
Analistlere göre Suudi fonları ile birlikte gelmesi muhtemel döviz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Haziran 2023'te yapılacak seçimler öncesinde desteğini artırmasına yardımcı olabilir. Adı açıklanmayan bir Türk yetkiliye dayandırılan habere göre, Suudi Arabistan Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki ya da başka şirketlerin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri'nin son aylarda yaptığına benzer yatırımlarla ilgileniyor. Ayrıca yetkili Suudi fonlarının Türkiye'deki sermaye piyasalarına girmesi için de bir plan hazırlandığını söyledi. Yetkili, liderlerin ayrıca Türk silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Riyad'a olası satışını da görüşeceklerini sözlerine ekledi.
Bununla birlikte haberde, Türkiye'nin azalan döviz rezervlerini geri kazanmasına yardımcı olabilecek olası bir döviz takas hattına ilişkin müzakerelerin "istenildiği kadar hızlı" ilerlemediği ve Erdoğan ile Prens Muhammed arasında özel olarak görüşüleceği vurgulandı.
Sedat Peker'i öldürüp suçu Türkiye'ye mi atacaklar?89 izlenme
FETÖ'cülüğünü itiraf eden isim AKP toplantısında!103 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre yıllık yüzde 39.59, ENAG'a göre yüzde 105.4530 izlenme
İsrail Meclisi’nin yeni dönem açılış töreni sırasında Gazze’den roketler atılınca, alarmı duyan milletvekilleri sığınaklara kaçtı31 izlenme
TRT eleştiri kaldıramıyor: Paylaşım yapan uzmanı işinden ettiler!40 izlenme
AKP'li belediyeden 'özel koleje imar kıyağı' iddiası!70 izlenme
KİT’lerdeki 'yolsuzluklar' 'pes' dedirtti!100 izlenme
Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu!96 izlenme