İnşaat sürerken villanın etrafı yüksek duvarlar ve çam ağaçlarıyla çevrildi. CHP’li Ağbaba, “Eski Türkiye’de utanma duygusu vardı” diyerek israfa tepki gösterdi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın TBMM’de gündeme getirdiği, AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek’in kale gibi villasında inşaat son sürat devam ediyor. Ankara Gölbaşı İncek’te bulunan 2 bin 401 metrekarelik villa, 14 bin 347 metrekare arazi üzerine yapılıyor. Sadece zemin katı bin 173 metrekare olan villanın etrafı 3 metrelik duvar ve dikenli tellerle çevrildi.

Villa ve çevresinde inşaat devam ederken duvar kenarlarına da 5 metrelik çam ağaçları dikildi. Villa bu sayede dışarıdan hiçbir biçimde gözükmüyor. Osman Gökçek 600 milyon lira değer biçilen villa için “Yıllar önce aldığım araziye ev yaptırıyorum, mal beyanımda da var. 600 milyon lira da külliyen yalan, yarın sabah bu parayı getirene hemen satmaya hazırım” demişti.

Meclis’te 2025 bütçe görüşmeleri sırasında Veli Ağbaba bir şehit eviyle kıyaslayarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in villasını gündeme getirmişti. Ağbaba, 16 odası ve 5 yatak odası ile 10 banyosu olan inşaat halindeki villanın mimari çizimleri ile fotoğraflarını da kürsüden göstermişti.

801 milyon dolar harcanan ve hurda haline dönen Ankapark’ı yapan firmanın, Osman Gökçek’in villasını da yaptığını belirten Ağbaba, villada 250 metrekarelik kapalı havuz, 160 metrekarelik salon, 110 metrekarelik eğlence odası olduğunu ve 4 bin metrekare olarak alınan arsanın daha sonra 14 bin metrekareye çıkarıldığını da vurguladı. Arsayı satan kişinin Gökçek’lerin Beyaz TV’sinin yönetim kurulu üyesi Korkutata Ailesi olduğunu ve bu aileye ait firmanın Melih Gökçek döneminde ABB’den 52 ihale aldığını da belirten Ağbaba, “Bu malikâneyi dünyada 3 kişi yapar. Kolombiya’daki uyuşturucu baronları, Arap şeyhleri ve hırsızlar. Osman Gökçek kim? Bu evin değeri 600 milyon. Eski Türkiye’de utanma duygusu vardı” demişti.

Sözcü
CHP lideri Özel: "İlk talimatımız budur iktidarımızda"27 izlenme
15 Kişi hayatını kaybetti, giderek yayılıyor! Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Bilim Kurulu toplandı!111 izlenme
Esenler Belediyesi’nin 8 yıllık ihale bilançosu: Milyonlarca lira tanıdık isimlere gitti!90 izlenme
9 milyon harcanan camiyi ilk yağmurda su bastı!110 izlenme
Emekliye 3.600 TL, memura 8 bin TL zam21 izlenme
Adnan Oktar soruşturmasında yeni skandal!246 izlenme
Akbelen'den Sonra İkinci Kıyım Başladı... Dava Devam Ederken Cengiz Holding Kazdağları'nda!49 izlenme
ÇEDES'e karşı çıkan öğretmene ceza! Başka bir okula sürgün edildi37 izlenme
Özgür Özel Balıkesir'den seslendi: "Birileri savcılarına güveniyor ben meydana güveniyorum"
AKP'li vekiller ve yöneticiler artık sokağa, halkın içine çıkamıyor! AKP'li vekile halktan büyük tepki!
AOÇ arazisi AKP iktidarında 382 dekar azaldı
İmamoğlu'nun yakınlarına hücrede zulüm: Günün 22.5 saati ya oturmak ya da uzanmak zorundalar