Kazdağları Kardeşliği tarafından yapılan açıklamada, bakır madeni projesine karşı açılan dava sürmesine rağmen Cengiz Holding'in yol ve şantiye sahası için ağaç katliamına başladığı bildirildi. Cengiz Holding, dava süreci devam etmesine rağmen Halilağa Bakır Madeni Projesi kapsamında Kazdağları‘nda ağaç kıyımına başladı.
Yeşil Gazete'de yer alan habere göre; Halilağa Bakır Ocağı Kapasite Artışı, Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Atık Depolama Tesisi Projesi‘ne karşı ekoloji savunucuları tarafından açılan ilk dava doğanın lehine sonuçlanırken ikinci dava devam ediyor. Kazdağları Kardeşliği, dava sürecinde projeye ilişkin herhangi bir faaliyet yapılmaması gerekmesine rağmen Cengiz Holding’in ormanda yol ve şantiye sahası için ağaç kesimine başladığını bildirdi.
Ekoloji aktivistleri, sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Akbelen‘de katliam sürerken Cengiz Holding Kazdağları’nı tahrip etmeye başladı. Maden projesine karşı açtığımız ilk davayı kazanmamıza ve 2'inci dava devam etmesine rağmen şirket ormanda yol ve şantiye sahası için ağaç katlediyor! Kazdağları’ndan #DefolCengiz"
halktv.com.tr
Resmen adım atıldı! "Berat Albayrak yargılansın"88 izlenme
Mehmet Okur 'Büyük bir Mustafa Kemal Atatürk hayranıyım'167 izlenme
Erdoğan'dan emeklileri üzecek açıklamalar: "10 bin lira emekli maaşı yeterli değil" ama seyyanen zam için kapıyı kapattı25 izlenme
Saray danışmanı AKP’li vekile yeni iş bulundu28 izlenme
Sosyal medya yıkılıyor: Kıymasında domuz eti çıkan ünlü köfteci zinciri kim?50 izlenme
'İstanbul'un Kurtuluşu' etkinliğinde Özel ve İmamoğlu'nun mesajı okundu: "Meşruiyeti başka devletten almaya çalışanlar geldikleri gibi giderler"17 izlenme
İmamoğlu ekonomiyi hatırlattı: "Buna bir dur demenin vakti geçiyor"15 izlenme
Ödemiş yangınında can kaybı 3'e yükseldi16 izlenme