ABB Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya'ya bağlı Dodurga mahallesine yönelik X hesabından yaptığı paylaşımda; bölgenin doğasının geçmişte çocukların oyun oynayabildiği ve insanların nefes alabildiği bir alan olduğunu ifade ederek "Ama önceki yönetim döneminde, ranta dayalı imar planlarıyla bu güzelliklerin üzeri betonla kapatıldı" sözlerini aktardı.
Bölgede bulunan boş arazilere beton kulesi dikileceğini aktaran Yavaş, bunun gelecek için bir şehir planı olmadığına vurgu yaptı. Mansur Yavaş, "Biz bu düzeni durdurmak için elimizden geleni yaptık. İtiraz ettik, dava açtık, “Bu şehir hepimizin” dedik. Ama mahkemeyi kaybettik" Dodurga davasının kaybedildiğini de duyurdu. diyerek bu projenin çocuklara bırakılacak bir yaşam değil, bir enkaz projesi olduğunu vurguladı.

Yavaş, ranta dayalı imar planlarının sadece Dodurga ile sınırlı kalmadığını aktararak yarın Alacaatlı Mahallesi'nde bir katliamı duyuracağını ifade eden Yavaş, "Ranta dayalı imar planlarının burasıyla sınırlı olduğunu düşünmeyin: Yarın size bir başka katliamı, Alaacatlı Mahallesi’ni göstereceğim. Çünkü bu planlamaya ne yol yeter ne de altyapı…." sözlerini sarf etti.

Yavaş'ın Dodurga davasını kaybettiğini açıklayan açıklaması şu şekilde:
BİR ŞEHİR NASIL KATLEDİLİR, LÜTFEN İZLEYİN!
Burası Dodurga.
Bir zamanlar nefes alınacak alanlar, çocukların oynayacağı boşluklar, doğanın sesini duyabileceğimiz vadilerdi burası…
Ama önceki yönetim döneminde, ranta dayalı imar planlarıyla bu güzelliklerin üzeri betonla kapatıldı.
İşte şimdi gördüğünüz gibi; her boş araziye birer beton kulesi dikilecek.
Biz bu düzeni durdurmak için elimizden geleni yaptık. İtiraz ettik, dava açtık, “Bu şehir hepimizin” dedik. Ama mahkemeyi kaybettik.
Bu bir şehir planı değil. Bu bir gelecek tasavvuru hiç değil. Bu, çocuklarımıza bırakılacak bir yaşam değil, birer enkaz projeleridir.
Ranta dayalı imar planlarının burasıyla sınırlı olduğunu düşünmeyin: Yarın size bir başka katliamı, Alaacatlı Mahallesi’ni göstereceğim. Çünkü bu planlamaya ne yol yeter ne de altyapı…
Ekonomistler enflasyon rakamlarını nasıl yorumladı? “TÜİK ENAG’ı aylık bazda geçti, IMF hazırlığı mı?”41 izlenme
Murat Yetkin: "İbrenin bu hafta Kılıçdaroğlu'na dönme ihtimali güçlü"51 izlenme
7 ilde mutlak butlan soruşturması: 13 kişi gözaltında21 izlenme
Gurbetçi kadın: “Almanya’da yaşayıp da geçinemiyoruz diyenler yalan söylüyor”37 izlenme
İmamoğlu'ndan flaş iddia: "Seçimden önce AKP'li belediyelere Cumhurbaşkanlığı'nın örtülü ödeneğinden 1 milyar lira aktarıldı"28 izlenme
Suriye'nin sahil kenti Lazkiye'den Türk Basketbolcu görüntüler paylaştı "Hani burada savaş nerede?"45 izlenme
92 icra dosyası ve 20 milyon lira borcu bulunan AKP Elbistan Adayı Abdullah Yener'i destekleyenlere vatandaştan tepki: "Bu adamın borcunu mu ödeyeceğiz biz?"37 izlenme
Hatay'da sessiz yürüyüş: Depremzedeler, Erdoğan'ın sözlerini kınadı62 izlenme
Başkent’te IŞİD propagandası! ‘Halife Bağdadi’nin askerleriyiz’ diyerek gövde gösterisi yaptı
Beşiktaş Belediye Başkanı duyurdu: Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun bulunduğu sokağa Fahreddin Paşa ismi
Enflasyon ve vergi maaşları yuttu
Bir çiftlikbank vurgunu daha: Terzibank! 20 milyon lirayla ortadan kayboldu!