Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, dün gerçekleştirdiği toplantısında milyonlarca doğalgaz abonesinin cebini daha da yakacak bir karara imza attı.
Kararla birlikte ön ödemeli doğalgaz sayaçlarına sahip abonelere sayaçlarında kaç TL yüklü olursa olsun gaz zamları yansıtılacak. Bu aboneler, “kontör” uygulaması döneminde sayaçlarına yükledikleri gazı tüketinceye kadar zamdan etkilenmiyordu.
Örneğin bir abone sayacına 100 TL yükledi ve doğalgazın metreküp fiyatı da 1 TL. Yükleme işleminden sonra doğalgazın metreküp fiyatı zamlanarak 2 TL’ye çıktı. Bu durumda abone, geçerli tarife üzerinden 100 metreküp yerine 50 metreküp gaz kullanacak.
ZAMLARI ŞİRKETLER DEĞİL HALK KARŞILAYACAK
Habertürk’ten Olcay Aydilek‘in haberine göre, kaynaklar, doğalgaz dağıtım şirketlerinin ön ödemeli sayaçlara yüklenen gaza gelen zamları üstlenmek zorunda kaldığını belirterek, “Bu dengesiz durumun ortadan kaldırılması hedeflendi. Şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketleri, ön ödemeli sayaçlara yüklenen gaz nedeniyle zarar ediyordu. Bu zararın, bir süre sonra diğer aboneleri de etkilemesi söz konusuydu” diye konuştu.
Kaynaklar, ön ödemeli sayaçlarda milyonlarca metreküp gaz bulunduğunu belirterek, “Kazanılmış hak gereği bu sayaçlarda yüklü gaz, gelecek zamlardan etkilenmeyecek. Ön ödemeli sayaç kullanan aboneler, kararın uygulamaya girmesiyle birlikte TL yükleyecek. Fiyat hareketleri doğrudan aboneye yansıtılacak” dedi.
Ankara’da 900 bin dolayında abonede ön ödemeli sayaç bulunuyor. Kütahya’da ve İstanbul’un bir bölümünde de aboneler ön ödemeli doğalgaz kullanıyor. Ankara’da abonelerin sayaçlarında 300 milyon metreküp dolayında gaz bulunuyor.
https://gazetemanifesto.com/2018/07/20/dogalgazdakatmerlisoygunyontemibasladi/
Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunulan köyün muhtarından flaş karar!241 izlenme
Saray'ın bir yıllık mutfak harcaması ne kadar?58 izlenme
İmamoğlu net konuştu! Erdoğan kaybedeceğini biliyor13 izlenme
İliç Savunucusu Sedat Cezayirlioğlu: "Bütün Ortadoğu’yu etkileyecek bir felaket yaşanıyor"53 izlenme
İBB Meclisi'nde AKP'li üye vicdanını unuttu, öldürülen Ayşenur ve İkbal'i suçladı: "Nevrotik flört ilişkileri"31 izlenme
Bayram öncesi belediye işçilerine yapılacak ödeme AKP-MHP ittifakına takıldı!71 izlenme
Basın tarihine kara leke! Sözcü’ye gazetecilik cezası! İşte utanç kararı...109 izlenme
TBMM'ye sunuldu: Suudilere dev teşvikler geliyor11 izlenme