Yaklaşık bir ay önce Cumhurbaşkanlığı’nda, Cumhurbaşkanı Yardımcı Fuat Oktay’la görüşen üreticiler kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi. Bugün tekrar Ankara’ya gelen çiftçiler, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile görüştüklerini aktardı.
Görüşmenin ardından Tarım Kredi Kooperatifi önünde açıklama yapan çiftçiler, Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının 5 taksitle yeniden yapılandırılmasını istedi.
Amasyalı çiftçi Ömer Sarı Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın sorularına cevap vermediğini belirterek şunları anlattı:
“Türkiye genelinde o kadar çok çiftçi var ki haciz korkusu yaşayan, sadece Amasya Kızılcaköy’de 300 çiftçimiz haciz korkusu yaşıyor. Fahrettin Poyraz’la karşılaştık. Fakat gördüğümüz kadarıyla Fahrettin Poyraz, sorularımızı yanıtlayacağı yerde kendi sorunlarını anlattı. Hodri meydan diyoruz, 2017’den önceki çiftçi borçlarının hepsini çıkarın çiftçi ne kadar almış? Ne faiz yemiş. Çıkar borcumuzu. Hala Fahrettin Poyraz yanıltmaca yapıyor. Geçenlerde biz Külliye’de Fuat Oktay’la görüştük. Sayın Fahrettin Poyraz’da toplantıya katıldı o programda da maşallah yanıltmayı başardı. Bugün Fahrettin Poyraz diyor ki, ‘Yüzde 7 faiz uyguluyoruz.’ 2017’deki faizi açıklayın efendim diyoruz. Bizim sorularımıza cevap vermiyor. Biz cevap istiyoruz. Biz bu borcu ödeyeceğiz.”
Fuat Oktay’ın çiftçilerin borçlarıyla ilgili düzenleme yapılacağına dair kendilerine söz verdiğini söyleyen Sarı, “Biz beklenti içine girdik. Son günü bekledik bir şey çıkmadı. Çıkacağını da zannetmiyorum” dedi. Amasya bölgesindeki çiftçilerin “haciz korkusuyla yatıp kalktığını” söyleyen Ömer Sarı, şöyle devam etti:
“Bize fide lazım. Gübre lazım. Tohum lazım. Yem lazım. Yok bulamıyoruz. Bir kök domates fidesi 8-10 TL arası. Çiftçi domatesi gündeminden çıkardı. Ekemiyoruz. Ben AK Partiliyim reise gönül vermiş bir kişiyim. Bu haciz korkusu AK Parti’ye sırt döndürmüştür. Çiftçi, yüzde 30 peşinatı daha yastığının altında görememiş borcu var. Çiftçi kazanacak ki bu borcu ödesin. Yüzde 30 peşinat yaptılar. 2 yılda yüzde 30’u kazanamayacak çiftçiler var. Çiftçilerimiz ‘Bana bunu reis yaptı’ diyor bugün.”
Yumurta fiyatları durdurulamıyor! Kuş gribi iddiaları sonrası koli fiyatları uçtu
Sedat Peker’in eşinden fotoğraflı mesaj
AKP seçmeni en çok 'Başka adam yok kime oy vereceğiz' derdi ama en sonunda onlar da anlamış mevzuyu !
Prof. Dr. Aydın: Şiddetli bir dalgayla karşı karşıyayız, hassas gruplar aşı olmalı
ÖSYM duyurdu! İşte yeni KPSS takvimi
Adalet AKP'li başkanının yeğenine işlemedi: Liselinin ölümüne neden oldu tutuksuz yargılanıyor!
Hüsnü Mahalli yaklaşan tehlikeyi anlattı: "İsrail Halep üzerinden Antep'i almak üzere!"
'Camide içki içildi' iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım, CHP'den aday adayı oldu!
Antalya'da soyunma kabinindeki kadınları görüntülerken yakalanan yabancı uyruklu şahıs vatandaşlardan dayak yedi!
Özgür Demirtaş Merkez Bankası'nın yapması gerekenleri 3 adımda sıraladı
Program ekonomik krize takıldı: Gençler vergisiz telefonu da alamadı
Erdoğan imzaladı: Pasaport harçlarına yüzde 50 zam
Tıp'ta çığır açıldı ! Müslümanlar zekât vermediği için böbrek hastası oluyormuş !
Fabrikanın içinden çekilen görüntüler patlamanın şiddetini gözler önüne serdi!